Šport > Nogomet
127 ogledov

Maribor za finale preživel šok in izločil drugoligaša

Bistrica NK Maribor Jure Banfi/mariborinfo.com
Dobili smo prvega finalista slovenskega nogometnega pokalnega tekmovanja.

Maribor je na gostovanju ugnal (1:3) Bistrico in si zagotovil nastop v finalu Pokala Pivovarna Union. Drugi polfinalni par tvorita ljubljanska Olimpija in kidričevski Aluminij, tekma bo odigrana v sredo.

PREBERITE ŠE: Čeferin pripravlja usoden udarec za velikega sovražnika

V prvem polčasu so bili na premočeni zelenici v Slovenski Bistrici podjetnejši in nevarnejši Mariborčani, tudi domačini so imeli svoje priložnosti, a se je prvi del končal brez zadetkov. Tik pred odmorom so sicer oboji zatresli mrežo, a sta bila oba zadetka razveljavljena zaradi prepovedanega položaja.

Takoj v začetku drugega dela pa so povedli domačini, ko je bil po predložku z leve strani igrišča pred vrati Maribora najbolj zbran in miren Nino Kukovec.

A veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut zatem z lepim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil Marko Tolić. Mariboru je nato uspel popoln preobrat, v 55. minuti je Ivan Brnić žogo poslal pred vrata domačih, avtogol pa je dosegel Filip Janežič. V 72. minuti je vodstvo povišal še Aljaž Antolin, Bistričani pa tega zaostanka niso več mogli nadoknaditi.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja.

Pokal Pivovarna Union, polfinale:

Bistrica - Maribor 1:3 (0:0)
Kukovec 46.; Tolić 50., Vipotnik 56., Antolin 72.

SREDA:
Olimpija Ljubljana - Aluminij Kidričevo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.