Šport > Nogomet
10090 ogledov

Po evforiji veliko razočaranje na Hrvaškem

Hajduk, mladinska liga prvakov, AZ Profimedia
Ponos Dalmacije je klonil v finalu mladinske lige prvakov.

V zadnjih dneh je na Hrvaškem, zlasti pa v Dalmaciji, vladala velika nogometna evforija. Mladinskemu moštvu Hajduka se je namreč uspelo prebiti v finale lige prvakov, velik uspeh kluba iz Splita pa je številne navijače 'bilih' poslal na 'romanje' v Ženevo, kjer so bile na sporedu odločilne tekme tega tekmovanja.

Najzvestejši pristaši splitskega kluba, ki se v članski konkurenci že vrsto let finančno in rezultatsko ne more kosati z osovraženim zagrebškim Dinamom, so vsekakor popestrili dogajanje v Švici, mladinske tekme v ligi prvakov se namreč doslej niso mogle pohvaliti s takšnim obiskom.

V polfinalu je Hajduk tako s 3:1 premagal AC Milan, trener rdeče-črnih Ignazio Abate, nekoč uspešen član članske zasedbe milanskega kluba, pa je dejal, da je na poraz vplivalo tudi dejstvo, da njegovi igralci še nikoli niso zaigrali pred takšnim občinstvom.

Hajduk, mladinska liga prvakov, AZ | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Dalmatinci so na poti do finala sicer med dugim premagali tudi Šahtar, Manchester City in Borussio Dortmund.

V drugem polfinalu je nizozemski AZ, ki je pred tem izločil že tudi Real Madrid (4:0) in Barcelono (3:0), po streljanju enajstmetrovk  ugnal lizbonski Sporting. Redni del dvoboja se je sicer končal z 2:2.

Finale se ni odvilo po željah navijačev Hajduka. Ob koncu prvega polčasa so Nizozemci povedli po strelu z bele pike, v drugem polčasu pa so po 70. minuti še štirikrat zatresli mrežo nasprotnika. Po dva zadetka sta dosegla 19-letnika Ernest Poku in Mexx Meerdink.

AZ | Avtor: Profimedia Profimedia

Že omenjeno enajstmetrovko je uspešno izvedel 17-letni Jayden Addai.

NK Domžale, slovenski mladinski prvak, se je na začetku tekmovanja pomerili s švicarskim klubom Young Boys Bern. Doma so Domžalčani remizirali z 2:2, v gosteh pa klonili z 0:3.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:12 25.april 2023.

    To so pravi navijači! Navijat moraš za vse, ne samo za člane!!!