Šport > Nogomet
289 ogledov

Slovenski nogometni dragulj osvojil mladinsko ligo prvakov!

Žan Jevšenak Reševalni pas/Twitter
Benfica je z Žanom Jevšenakom v prvi postavi slavila v mladinski ligi prvakov.

Nogometaši Benfice so prepričljivo slavili v letošnji sezoni mladinske izvedbe lige prvakov. V ponedeljek so v finalu prepričljivo s 6:0 premagali Salzburg.

Na finalni tekmi v Nyonu je portugalska zasedba tekmecem iz Avstrije nasula kar pol ducata golov in tako dosegla najvišjo finalno zmago, odkar so v sezoni 2013/14 pri krovni zvezi Uefi uvedli takšno tekmovanje za nogometaše do 19 let.

Benfica U19 | Avtor: Epa Epa

Benfici je po treh poskusih v finalu končno uspelo tudi dobiti lovoriko, obenem so se Portugalci oddolžili Salzburgu za finalni poraz leta 2017. Za zmagovalce je sinoči tri gole dosegel Henrique Araujo.

V postavi zmagovalne ekipe je bil tudi mladi slovenski nogometaš Žan Jevšenak, ki je član mladinskega pogona slovitega portugalskega kluba od sezone 2019. V finalu je slovenski vezist igral do 80. minute.

Jevšenak se je Benfici pridružil oktobra 2019, po načinu igre pa naj bi visokorasli zadnji vezni igralec spominjal na legendarnega nogometaša Benfice Nemanjo Matića, ki se je iz portugalskega velikana uspel prodati v Chelsea in je na vrhuncu svoje kariere veljal morda celo za najboljšega zadnjega veznega na svetu.

Žan Jevšenak | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

18-letni Slovenec je tudi redni član mlajših selekcij slovenske reprezentance, za katere je zbral že 30 nastopov in tri zadetke. Pred odhodom na Portugalsko je branil barve Brava in Aluminija. Oktobra lani je utrpel grozljivo poškodbo, a se je vrnil še močnejši ter svoji ekipi pomagal do velikega evropskega uspeha.

V dosedanjih izvedbah mladinske lige prvakov so sicer po dvakrat slavili nogometaši Barcelone (2014, 2018) in Chelseaja (2015, 2016), po eno zmago imajo Salzburg (2017), Real Madrid (2020) in Porto (2019). V lanski sezoni zaradi koronske krize tekmovanja ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice