Šport > Nogomet
259 ogledov

Visoke kazni po odločilnem večnem derbiju

NK Olimpija Ljubljana Twitter/NK Olimpija
Tako v taboru Olimpije kot Maribora bodo morali seči v žep.

V vodstvu nogometašev Olimpije, ki so pet kol pred koncem prvenstva osvojili naslov državnih prvakov, bodo morali seči globoko v žep. Kot je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bo morala Olimpija po zmagi na derbiju plačati 8300 evrov kazni. Maribor, ki je v Ljubljani izgubil z 0:2, pa 3800.

Tako Olimpija kot Maribor sta si kazni prislužila zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, je zapisal Jeglič.

Izpostavil je večkratno prižiganje večje količine bakel v Stožicah, večkratno metanje bakel na igrišče, večkratno povzročitev prekinitve tekme, razvitje transparenta z žaljivo vsebino, temelječo na verski osnovi, večkratno žaljivo skandiranje, večkratno metanje plastenk in drobnih predmetov, metanje večjega števila plastenk na navijače nasprotne ekipe po tekmi, vdor navijača med tekmo, vdor večjega števila domačih navijačev po tekmi, organizator ni zagotovil pet odstotkov vseh sedežev na stadionu izrecno na voljo gostujočim navijačem, zamujanje pri prijavi ekipe pred tekmo.

Tudi Mariborčani, ki so Ljubljano zapustili sklonjenih glav, bodo morali prispevati v blagajno NZS. Jeglič je kot prekrške za kazen nanizal večkratno prižiganje večje količine bakel, bakle, odvržene na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, žaljivo skandiranje, razvitje transparenta z žaljivo vsebino, večkratno žaljivo skandiranje, metanje plastenk in stolov po koncu tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice