Šport > Nogomet
179 ogledov

Vse je lahko odločeno že danes

Olimpija : Maribor Reševalni pas/Twitter
Olimpiji zmaga na večnem derbiju zagotovi naslov.

Danes ob 17.30 bo v Stožicah na vrsti še zadnji letošnji prvenstveni derbi med nogometaši Olimpije in Maribora. Ta je za domače moštvo izrednega pomena, saj bo Olimpija v primeru zmage in treh točk pet krogov pred koncem osvojila naslov državnih prvakov.

Olimpija ima šest krogov pred koncem sicer 12 točk naskoka nad Mariborom. V primeru zmage Ljubljančanov bi prednost narastla na 15 točk in Mariborčani jih ne bi mogli več ujeti, saj bi imeli slabši medsebojni izkupiček. Varovanci Španca Alberta Riere so do zdaj to sezono slavili na dveh obračunih, Mariborčani na enem.

Iz mariborskega tabora napovedujejo igro na zmago. "Čaka nas tekma, ki ima dodaten naboj in bo imela prijetno podobo s tribun. Verjamem, da bomo ustrezno razpoloženi in bo ekipa v takšnem stanju kot na zadnjih tekmah. To nam daje dodatno mero samozavesti. Menim, da lahko pričakujemo dobro tekmo z naše strani in gremo v Ljubljano odločno," je na novinarski konferenci pred derbijem dejal trener Maribora Damir Krznar.

V Olimpijinem taboru so v pričakovanju večnega derbija osredotočeni na nove tri točke in dobro igro. "Pripravljeni smo in zopet lačni zmage. Osredotočeni smo na nedeljsko tekmo. Do zdaj se še nista zgodila dva poraza zaporedoma. Vedno rad rečem, da ko nekdo izgubi, je bližje zmagi," je na novinarski konferenci dejal trener Riera. Ta je dodal, da njegovi varovanci zadnje dni res dobro trenirajo.

V najvišjem rangu slovenskega nogometa so bili prvaki zadnje tri sezone znani šele v zadnjem krogu, letos pa Olimpija odločno koraka proti predčasnemu naslovu, prvemu po sezoni 2017/18. Tudi zmaji so si lovoriko takrat zagotovili šele v zadnjem krogu. Zeleno-beli lovijo tretji ligaški naslov po vrnitvi v prvo ligo, skupno sedmega.

To bo sicer 55. ligaški derbi teh dveh ekip, 21 zmag imajo vijoličasti in 12 zeleno-beli. Največ tekem, 22, se je končalo brez zmagovalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice