Šport > Nogomet
187 ogledov

Maribor zanesljiv ob izjemni predstavi reprezentanta, Celjani zaostali

Žan Vipotnik twitter NK Maribor
Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:1).

Gorica, ki je igrala brez kaznovanih Tina Agića in Jana Andrejašiča, ob koncu prvega polčasa pa se je poškodoval še Denis Cerovec, je naletela na novo previsoko oviro. Maribor je na krilih Žana Vipotnika, ki je dosegel "hattrick", dosegel zanesljivo in zasluženo zmago. Ta ga je na drugem mestu znova za tri točke oddaljila od tretjeuvrščenega Celja.

Za vodilno Olimpijo zdaj Maribor zaostaja za 12 točk ob tekmi več. Gorica je predzadnja, osmouvrščenimi Radomljami so ji pobegnili za pet točk.

Po dokaj mirnem začetku je v 14. minuti prvi strelec lige in novopečeni reprezentant Vipotnik dosegel svoj 15. gol sezone. Po podaji Ivana Brnića z leve strani na drugi vratnici sicer ni najbolje streljal, toda dovolj dobro, da si je goriški vratar Matevž Dajčar žogo praktično sam spravil čez golovo črto.

Približno deset minut pozneje je sodnik Martin Matoša po ogledu posnetka dosodil najstrožjo kazen za Maribor po igranju z roko Matije Široka po Vipotnikovem strelu z glavo, z bele pike je streljal Marko Tolić, vendar je to opravil slabo oziroma je Dajčar dobro reagiral in strel obranil. Tudi pozneje so Štajerci prevladovali (Gorica v prvem polčasu ni streljala niti enkrat), a niso bili posebej nevarni, le v 42. in 43. minuti sta zagrozila Brnić in Tolić, a sta oba zgrešila cilj.

V uvodu drugega polčasa so gosti zadeli, a so sodniki po dolgem preverjanju na koncu dosodili prepovedan položaj. Spet pa je Maribor prevladoval in prednost podvojil v 59. minuti, ko je Vipotnik stekel za goriško obrambo proti vratarju Dajčarju in ga ugnal z diagonalnim strelom z desne strani.

Žan Vipotnik | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Vroči strelec Maribora je svojemu nekdanjemu klubu iz Nove Gorice v 62. minuti zabil še tretji gol na tekmi, takrat je za svoj 17. gol sezone vnovič unovčil Brnićevo podajo z leve strani.

Mariborčani, pri katerih tokrat ni igral Josip Iličić, ta je imel v premoru nekaj težav s poškodbo in je izpustil nekaj treningov, so nato le še nadzorovali potek tekme proti tokrat brezzobim Primorcem. Malce pred koncem je Dajčar preprečil še višji poraz, ko je obranil strel Luke Božičkovića, Rok Kronaveter pa je malce pozneje zgrešil z volejem.

Spodrsljaj Celja

Manj uspešni so bili tokrat pred domačimi gledalci tretji na lestvici Celjani. Radomljani so kljub temu, da so imeli nekaj težav s sestavljanjem ekipe, vpisali novo pomembno točko v boju za obstanek. Izbranci Oliverja Bogatinova so spomladi izgubili le proti Olimpiji in vse bolj večajo točkovno zalogo pred Gorico in Taborom, pred katerima imajo na osmem mestu pet oziroma sedem točk prednosti. 

Tekma v Celju se je začela kar živahno, med drugim je Žan Karničnik zgrešil cilj, v osmi minuti je v kazenskem prostoru streljal tudi Charles Ikwuemesi, na pravem mestu pa je bil Emil Velić.

So pa v 15. minuti Celjani zasluženo povedli. Po kotu z desne strani je David Zec streljal z glavo, Velić je žogo odbil, a le do Aljoše Matka, ki jo je iz bližine poslal v mrežo.

V 27. minuti je žogo le malo čez prečko s strelom z dobrih 20 metrov poslal Luka Bobičanec, tudi sicer so bili konkretnejši domači, v 39. minuti je Velić obranil nov močan strel Bobičanca, kar je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

V 50. minuti so Radomljani izenačili, potem ko so domači branilci premalo odločno pokrivali Madžida Šošića pred svojimi vrati, kar je igralec Radomelj brez težav unovčil za 1:1.

Malce pozneje je moral Matko Obradović posredovati po novem strelu mlinarjev, v 65. minuti pa so po dolgem času spet zagrozili Celjani, a je pred golom žogo po močni podaji čez vrata poslal Gregor Bajde. V 68. minuti je Velić dobil dvoboj z Matkom.

Velić je obranil tudi nov Bobičančev poskus v 69. minuti, tudi on je meril preveč po sredini, tako kot Lovro Bizjak v 76. minuti. Že v 82. minuti se je pred svojimi vrati nevarno poigraval Obradović, a je na koncu vendarle izbil žogo, v 87. minuti pa je Tin Hrvoj iz ugodnega položaja žogo poslal čez celjski gol.

Uspešen niz Kopra

Koprčani so dosegli tretjo zaporedno zmago. Ivan Novoselec je bil edini strelec na tekmi, na kateri je imel Koper bolj ali manj vse v svojih rokah, predvsem po izključitvi Davida Flakusa Bosilja. Primorci so se tretjeuvrščenemu Celju približali na dve točki.

Bravo, ki je s sedmimi točkami najslabša ekipa, kar zadeva igranje v gosteh, pa ostaja pri 27 točkah na sedmem mestu. Ima toliko točk kot osmouvrščene Radomlje ter pet več od Gorice in sedem od Tabora.

Dvoboj v Kopru v uvodnih 20 minutah ni ponudil posebej razburljive predstave, v 25. minuti pa je moral prvič resno posredovati Matija Orbanić po strelu Andreja Kotnika z glavo. Že v naslednji minuti so Primorci povedli, ko je po kotu z leve strani z glavo zadel Novoselec. Bravo bi v 32. minuti lahko izenačil, vendar je Tamar Svetlin zadel vratnico.

Potem ko je Luka Kambič malce zatem opozoril nase z novo zapravljeno priložnostjo za Koper, pa je v 34. minuti Flakus Bosilj dobil drugi rumeni karton in tako moral predčasno iz igre.

Tako je Bravo na igrišču ostal le z deseterico, Koper je prišel do še večje terenske premoči, a je ni unovčil za povišanje prednosti. Tudi prvih 20 minut drugega dela je bilo namreč bolj ali manj skromnih, kar zadeva priložnosti, je pa v 72. minuti zadel Wilkins Ochieng, vendar iz prepovedanega položaja.

Bravo domačega vratarja ni niti enkrat resno ogrozil, Koper pa je tekmo brez pretresov pripeljal do zanj srečnega konca.
 

Prva liga Telemach, 29. krog:

Celje : Kalcer Radomlje  1:1 (1:0)
Matko 15.; Šošić 50.

Gorica : Maribor  0:3 (0:1)
Vipotnik 14., 59., 62.

Koper : Bravo  1:0 (1:0)
Novoselec 26.

Nedelja:
Olimpija - Tabor Sežana
Domžale - Mura

Lestvica:
 1. Olimpija          28   20    3    5    50:28   63
 2. Maribor           29   15    6    8    60:34   51
 3. Celje             29   13    9    7    39:32   48
 4. Koper             29   13    7    9    38:26   46
 5. Domžale           28   11    9    8    41:33   42
 6. Mura              28   10   11    7    40:34   41
 7. Bravo             29    7    6   16    27:33   27
 8. Kalcer Radomlje   29    5   12   12    25:49   27
 9. Gorica            29    4   10   15    24:45   22
10. Tabor Sežana      28    3   11   13    24:54   20
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice