Šport > Nogomet
236 ogledov

Maribor doma le remiziral

Josip Iličić twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora in CB24 Tabora Sežane so se v 26. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Mariborčani so Sežance, ki se borijo za obstanek, pričakali brez prvega strelca lige Žana Vipotnika, ki je tokrat dobil počitek zaradi lažje poškodbe stegenske mišice, ter tudi brez vezista Aljaža Antolina. Dlje časa bo odstoten Gregor Sikošek. Nekaj sprememb je po porazu v osmini finala pokalnega tekmovanja proti drugoligašu Rogaški naredil tudi trener Tabora Dušan Kosić, ki obenem ni mogel računati na kaznovanega Luko Šušnjaro.

Kljub temu so Kraševci nadaljevali spomladanski niz neporaženosti v ligi, potem ko so dokaj uspešno zatrli kreativnost Josipa Iličića, Marka Tolića, Ivana Brnića in ostalih ter se vsaj začasno povzpeli na osmo mesto. Maribor ostaja drugi.

Maribor je pričakovano imel od začetka več žogo v posesti, toda Kraševci so nekajkrat opozorili nase, najbolj v 16. minuti, ko je Nabil Khali sprožil od daleč, Ažbe Jug pa se je izkazal. Kraševci so se postavili v obrambno držo in čakali na protinapade, izbrancem Damirja Krznarja pa nikakor ni uspelo prelisičiti tekmečevega obrambnega zidu.

Šele v 36. minuti je po podaji Iličića iz kota z leve strani zagrozil Max Watson, vendar je s strelom z glavo zgrešil cilj. Nekaj minut pozneje je Iličić priigral prosti strel le malce izven kazenskega prostora, a nato zadel živi zid. Štajerci so prvi polčas končali brez strela v okvir vrat.

Iličić je tudi v uvodu drugega polčasa nevarno podal iz kota z desne strani, v 54. minuti pa je na drugi strani spet posredoval Jug po strelu Denisa Kouaa z desne strani kazenskega prostora.

V 56. minuti je s strelom spet poskusil Iličić, vendar je meril previsoko, dve minuti zatem je bil neuspešen še Tolić, zato pa je v 59. minuti Khali iz bližine unovčil neodločnost domače obrambe, potem ko je ta dopustila Sachi Marasoviću, da je pred tem prišel do žoge in podal pred prazna vrata.

Pozneje sta si zaradi prekrška in ugovarjanja rumeni karton prislužila Iličić in Martin Milec, ki bosta morala izpustiti naslednjo tekmo, Krznar pa je na anemično igro reagiral s trojno menjavo, v igro je poslal tudi debitanta v slovenski ligi Denisa Alijagića. Ta poteza se je takoj obrestovala, saj je Rok Kronaveter, ki je tudi vstopil v igro, takoj zatem dobro izvedel kot z leve strani, Sven Šoštarič Karič pa je z glavo zadel za 1:1.

Kaj lahko pa bi se domači spet kmalu znašli v zaostanku, saj je v 68. minuti Khali z enajstih metrov v padcu s škarjicami zadel prečko. To pa je zadel tudi Iličić v 80. minuti, ko je prišel do strela v bližini gola.

V 83. minuti je Jan Repas po Iličićevi podaji s prostega strela sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je po dotiku Aleksandra Zeljkovića le za malenkost zgrešila cilj. V 86. minuti je žogo malo mimo gola poslal še Kronaveter po novi Iličićevi podaji v prostor.


Celje do pomembnih točk v lovu na Evropo

Celjani so na Bonifiki dobili pomembno tekmo v boju za evropska mesta. Na obračunu, v katerem so v drugem polčasu izbranci Romana Pilipčuka pokazali več konkretnosti, je bil mož odločitve Charles Ikwuemesi, ki je tako po dveh zaporednih porazih Celjanom le priigral novo zmago. Koper je še šesto tekmo zapovrstjo ostal brez zmage in ostaja na šestem mestu. Celje se je s 44 točkami izenačilo z drugouvrščenim Mariborom.

Koprčani so imeli v 12. minuti prvo priložnost na tekmi, ko je Matko Obradović z refleksno obrambo na golovi črti preprečil veselje Omarju Correii, niti odbite žoge pa Brightu Edomwonyiju ni uspelo potisniti v mrežo.

V 22. minuti so bili blizu zadetka tudi Celjani, ko je Aljoša Matko zadel prečko, malce pozneje pa je Obradović zlahka zadržal poskus Andreja Kotnika. Podobno lahko delo je imel Adnan Golubović po strelu z glavo celjskega branilca Davida Zeca v 25. minuti. Po zatišju, kar zadeva nevarne akcije, je v 42. minuti Kotnik poskusil z 20 metrov, Obradović pa je žogo odbil v kot.

Kmalu po uvodu drugega polčasa je pred Golubovića prišel Matko, a je koprski vratar pravočasno posredoval. Celjani so odločneje začeli drugi del, med drugim je Žan Karničnik v 52. minuti zgrešil s strelom s slabih 20 metrov.

Prav Karničnik pa se je v 57. minuti izkazal z obrambno akcijo, ko je z drsečim startom preprečil strel Edomwonyiju v kazenskem prostoru. Bočni branilec Celja je nato spet zagrozil v napadu, ko je z desne strani naložil kar nekaj dela Goluboviću.

Strateg domačih Zoran Zeljković je z menjavami skušal zadeti dobitno kombinacijo, vendar se je ta izmikala, čeprav so njegovi varovanci sredi polčasa vendarle pokazali več energije.

V 86. minuti pa so Celjani za nameček povedli, Ikwuemesi je svoj sedmi gol sezone dosegel po tem, ko je Lovro Bizjak žogo poslal v globino, celjski napadalec pa se je otresel svojega čuvaja Karla Bilića in na koncu matiral še Golubovića. Matko je imel v 91. minuti še zaključno žogo, ko je sam prišel pred Golubovića, a se zapletel, tako kot v 95. minuti.


Prva liga Telemach, 26. krog:

Gorica : Mura  1:1 (0:0)
Stankovski 53.; Morris 80.

Maribor : Tabor Sežana 1:1 (0:0)
Šoštarič Karič 66.; Khali 59.

Koper : Celje  0:1 (0:0)
Ikwumesi 86.

Nedelja:
Olimpija - Domžale
Kalcer Radomlje - Bravo


Lestvica:
 1. Olimpija          25   19    3    3    47:22   60
 2. Maribor           26   13    5    8    53:31   44
 3. Celje             26   12    8    6    37:30   44
 4. Domžale           25   10    9    6    36:29   39
 5. Mura              26    9   11    6    37:31   38
 6. Koper             26   10    7    9    34:25   37
 7. Bravo             25    6    6   13    22:25   24
 8. Tabor Sežana      26    3   11   12    24:52   20
 9. Gorica            26    3   10   13    22:40   19
10. Kalcer Radomlje   25    3   10   12    18:45   19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.