Šport > Nogomet
1675 ogledov

Visoka kazen in suspenz trenerju Olimpije

Albert Riera Profimedia
Strateg Olimpije je prejel enega daljših trenerskih suspenzov.

Trener Olimpije Albert Riera bo izpustil tri tekme svojega kluba. Sloviti Španec je namreč prejel, vsaj kar se tiče trenerjev v najmočnejši slovenski ligi, enega daljših suspenzov. Nekdanji član Liverpoola in španske reprezentance tako ne bo smel na treh dvobojih prestopiti praga garderobe in tehničnih prostorov, zaradi nešportnega in neetičnega ravnanja na tekmi 24. kroga Prve lige Telemach proti Kopru pa mu je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič naložil še denarno kazen v višini 2000 evrov.

Riera je sicer eno tekmo prepovedi odslužil že minuli konec tedna ob zmagi nad Radomljani.

"V upanju, da se nešportno vedenje ne ponovi, se NK Olimpija vsem akterjem opravičuje za nastalo situacijo in sprejema zgoraj navedeno kazen. Le to bo glavni trener odslužil in veselimo se, da ga kmalu spet vidimo na zelenici," so v izjavi za javnost zapisali pri ljubljanskem klubu.

Riera se je po tekmi v Kopru sicer sprl s strokovnim štabom domače zasedbe, nato pa po obtožbah s strani domačega kluba žalil tudi športnega direktorja Kopra Ivico Guberca in predsednika Anta Guberca.

Tudi seldnji je sicer prejel kazen. Anto Guberac prav tako na naslednjih treh tekmah nima pravice vstopa na stadion. Zaradi nešportnega in neetičnega ravnanja bo moral plačati kazen v višini 1500 evrov, je v sporočilu za javnost zapisala NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice