Šport > Nogomet
304 ogledov

Olimpija po derbiju in nori tekmi povečala prednost

Aljaž Krefl facebook NK Olimpija
Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:0).

Dvoboj v Kopru je ponudil kar noro predstavo, v kateri sta že v prvem polčasu ekipi skupaj sprožili kar 24 strelov (Olimpija 17), od tega je ljubljanska zasedba štirikrat zadela okvir vrat, a je ostalo pri 0:0, tudi po zapravljeni enajstmetrovki ob koncu prvih 45 minut. V drugem delu je Olimpija le načela mrežo gostiteljev, tudi sicer je bila s skupaj 22 streli (obe ekipi sta jih na koncu zbrali 34) in skoraj 60-odstotno posestjo žoge boljši tekmec.

Olimpija ima zdaj 57 točk oziroma kar 16 pred Celjem in 17 pred Mariborom, ki imata tekmo manj in se bosta merila v nedeljo, Koper pa zdaj zaostaja že 21 točk.

Tekma je od začetka ponudila živahno predstavo, v kateri je najprej pri domačih v deveti minuti zagrozil Anis Jašaragić, izkazal pa se je Matevž Vidovšek, ki je dobro posredoval tudi v 20. minuti po poskusu Brighta Edomwonyija. Dve minuti pozneje pa je sam pred ljubljanskega vratarja prišel še Andrej Kotnik, a žogo poslal mimo vrat.

Toda še nevarnejša in boljša je bila Olimpija. Ta je v 14., 26. in 28. minuti zatresla tudi okvir vrat. Najprej je Timi Max Elšnik zadel stičišče prečke in vratnice z 18 metrov, nato pa je dvakrat vratnico zadel Rui Pedro - enkrat s strelom iz prve, drugič pa z glavo. Ob tem je bil dvakrat nevaren še Svit Sešlar, obakrat pa je posredoval Adnan Golubović.

Ob številnih priložnostih tekmeca je že v dobre prve pol ure domači trener Zoran Zeljković opravil dve menjavi, iz igre sta morala Jašaragić in Vid Koderman. Po teh potezah se je dogajanje malce umirilo, čeprav sta imeli ekipi še nekaj strelov, najnevarnejša pa ob koncu polčasa Pascal Estrada in Rui Pedro, vendar je bil spet obakrat na mestu koprski vratar.

Tik pred odmorom je bilo spet vroče pred koprskimi vrati, žoga je namreč po podaji z leve strani zadela Edomwonyija in spet končala v vratnici. Glavni sodnik Matej Jug je pogledal še posnetek, saj je žoga v roko zadela koprskega igralca, in dosodil enajstmetrovko. Z bele pike je streljal Mario Kvesić, ki je zapravil najstrožjo na derbiju z Mariborom, tudi tokrat ni bil uspešen, saj je strel obranil Golubović.

Je pa Olimpija vendarle povedla v 51. minuti, ko je v kazenski prostor povlekel Sešlar, nato oddal žogo na kratko do Kvesića, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Zanj je bil to deveti gol sezone. Tudi po golu je bila Olimpija aktivnejša, a posebne nevarnostni ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

Golubović je bil spet na delu v 79. minuti po strelu Admirja Bristrića iz bližine, medtem ko Koprčani niso več posebej ogrožali Vidovška.

Brez zadetkov v Ljubljani ...

Bravo in Mura dvoboja 24. kroga nista pričakala v zavidljivi formi. Bravo je bil brez zmage na sedmih, Mura pa na šestih zaporednih tekmah. Negativni niz sta obe ekipi po remiju brez zadetkov še podaljšali, na lestvici pa ostali ne prvih dveh mestih v spodnjem domu lestvice. Mura je šesta s 34 točkami, Bravo ima na sedmem mestu 11 točk manj.

Že v tretji minuti je od daleč sicer zapretil Martin Kramarič, a je njegov poskus s 30 m sijajno, s konicami prstov, obranil gostujoči vratar Klemen Mihelak. Na drugi strani je bil štiri minute kasneje z okoli 25 m precej bolj nenatančen Matic Maruško.

Domači so imeli nekoliko več od igre in lepše priložnosti, povedli pa bi lahko v 21. minuti. Takrat se je po podaji Kramariča sam pred vrati znašel Almin Kurtović, toda z levico z okoli 15 m streljal slabo, Mihelak pa je žogo odbil. Vratar Mure je moral odločilno posredovati tudi sedem minut kasneje, ko je po levi strani prodrl Denis Bušnja ter podal v sredino, kjer je na žogo čakal David Flakus Bosilj.

V 39. minuti je bilo nevarno pred vrati Ljubljančanov. Po kotu je do strela prišel Kai Cipot, a je obranil Matija Orbanić. V nadaljevanju akcije pa se je domači čuvaj mreže izkazal še po strelu Nikole Petkovića.

V 45. minuti je po kotu in odbiti žogi od daleč sprožil Bušnja, veliko težav pa je imel ob tem Mihelak.

Ta je prvi ogrel dlani tudi v drugem polčasu, ko je v 51. minuti od daleč znova poskusil Bušnja. Ta je bil nevaren tudi v 54. minuti, a je njegov strel tokrat z levico za dobrega pol metra zgrešil cilj.

Veliko nesreče so imeli domači v 57. minuti. Po prodoru po levi strani je po podaji v sredino do strela z levico najprej prišel Kramarič in zadel desno vratnico vrat vratarja Mihelaka, odbito žogo pa je v levo vratnico nato poslal še Flakus Bosilj. Minuto kasneje je od daleč poskusil še Gašper Trdin, a je bil Mihelak na pravem mestu.

Mura je nato le vzpostavila ravnotežje v Šiški, priložnosti pa so bile vse redkejše. S škarjicami je po podaji iz kota precej zgrešil Mirlind Daku v 78. minuti, tudi strel Petkovića v 86. minuti pa ni ogrozil Orbanićevih vrat in ostalo je pri remiju brez zadetkov.

... in Domžalah

V pomembnem obračunu v boju za obstanek sta se srečali ekipi, ki sta v prvih treh spomladanskih krogih vpisali po dva remija in zmago. Tokrat sta ob dokaj previdni igri srečanje končali brez zmagovalca in brez zadetkov, tako da še naprej zasedata osmo in deveto mesto, loči pa ju zgolj točka.

Kraševci so bili tisti, ki so v uvodnih 20 minutah pokazali nekaj več želje, vendar posebej nevarni niso bili, še najbolj aktiven je bil Luka Šušnjara z enim nenatančnim strelom. Tudi v 23. minuti je bil Tabor spet pri strelu, vendar poskus z glavo je bil preslab za Emila Velića.

Minuto pozneje so domači prvič streljali, toda poskus Esterja Soklerja z glavo ni predstavljal nobenih težav za Jana Koprivca. Ta je uspešno posredoval tudi po poskusu Samsondina Oura v 28. minuti, ko je streljal od daleč po izgubljeni žogi Thadeeja Kalebe.

Prav Francoz pa je bil spet v ospredju v 32. minuti, ko je po odbiti žogo streljal v kazenskem prostoru in tudi zadel, a so sodniki po pregledu posnetka dosodili igranje z roko.

V uvodu drugega dela so bili spet aktivnejši gosti, Sacha Marasović je prvi poizkusil s strelom, a bil premalo natančen. Na drugi strani je v 66. minuti Koprivec moral posredovati po strelu Madžida Šošića, sicer pa prav posebej veliko lepih akcij ekipi nista pokazali. Le v 80. minuti je Marasović poskusil žogo od daleč spraviti čez Velića, ki je šel precej iz svojih vrat, a je prvi precej zgrešil cilj.

V 82. minuti je Sokler, ki je bil na meji prepovedanega položaja, popolnoma neoviran slabo streljal z roba kazenskega prostora, v 92. minuti pa so imeli Sežanci na voljo obetaven protinapad, ki pa sta ga Fahd Ndzengue in Žan Bešir zapravila.

 

Prva liga Telemach, 24. krog:

Bravo : Mura  0:0

Kalcer Radomlje : Tabor Sežana  0:0

Koper : Olimpija  0:1 (0:0)
Kvesić 51.

Nedelja:
Maribor - Celje
Gorica - Domžale

Lstvica:
 1. Olimpija          24   18    3    3    46:22   57
 2. Celje             23   11    8    4    36:27   41
 3. Maribor           23   12    4    7    49:28   40
 4. Koper             24   10    6    8    34:24   36
 5. Domžale           23    9    8    6    34:29   35
 6. Mura              24    8   10    6    34:29   34
 7. Bravo             24    6    5   13    21:24   23
 8. Kalcer Radomlje   24    3   10   11    18:44   19
 9. Tabor Sežana      24    3    9   12    22:50   18
10. Gorica            23    2    9   12    20:37   15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice