Šport > Nogomet
137 ogledov

Prvi zasledovalci Olimpije do točke, sledi veliki derbi

Daniel Štefulj NK Celje
Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Celja so se v 22. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Kraška zasedba je po tem, ko je večino jeseni preždela na zadnjem mestu lestvice, še na drugi tekmi spomladanskega dela ostala neporažena. V prejšnjem krogu je visoko zmagala v Domžalah, tokrat pa je ob koncu tekme odščipnila še točko favoriziranemu Celju. 

Sežanci in Celjani so prvi polčas končali z izenačenim izidom. Čeprav so imeli Celjani proti koncu prvega dela igre nekaj več od igre, pa so Kraševci bolje začeli, pozneje pa dobro pazili na potencialne nevarnosti favorizirane gostujoče ekipe.

Ta je tudi povedla v 10. minuti, ko je Denis Popović zadel s prostega strela malce izven kazenskega prostora. Potem ko je v 12. minuti moral posredovati domači vratar Jan Koprivec po poskusu Damjana Vukliševića, pa so domači zasluženo izenačili v 21. minuti. Takrat je najprej streljal Denis Kouao, Matko Obradović je žogo nespretno odbil, a le do enega od novincev v kraški ekipi Sache Marasovića, ki jo je iz bližine poslal v prazno mrežo. Pozneje so imeli nekaj več od igre Celjani, velja omeniti predvsem še strel Charlesa Ikwuemesija iz 23. minute, ko je bil znova na mestu Koprivec.

Celjani so tudi konkretneje začeli drugi polčas. V 52. minuti je bil pred Koprivcem spet Ikwuemesi, vendar je dvoboj spet dobil sežanski čuvaj mreže. Še bližje zadetku je bil Vuklišević v v 59. minuti, vendar je s strelom z glavo zadel vratnico.

Še pred tem so celjski nogometaši neuspešno zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega igranja z roko Kouaa, a so v 61. minuti vendarle povedli. Takrat je po kotu z glavo David Zec žogo visokem loku poslal proti vratom. Koprivec je bržčas mislil, da bo ta preletela prečko, a se je prav od prečke odbila nazaj v polje, iz bližine pa jo je nato z glavo v mrežo potisnil Mark Zabukovnik.

V 65. minuti je s strelom od daleč prečko sežanskega gola zadel še Luka Bobičanec, v 74. minuti pa je Popović premalo natančno meril z novega prostega strela. Pozneje so tudi gostitelji izpeljali eno nevarnejšo akcijo, po kateri je moral posredovati Obradović, v 87. minuti pa prišli do enajstmetrovke, ko je Žan Karničnik s hrbta objemal Adriana Zeljkovića. Z bele pike je nato v 89. minuti zadel Mihael Briški in postavil končni izid.

Brez zadetkov v Domžalah

Rumeno-črni so si proti belo-črnim želeli prekiniti niz 18 tekem brez zmage, ki traja že več kot 200 dni. Toda v izenačeni tekmi, ki je ponudila malo pravih priložnosti, so se proti favoritom na koncu veselili točke.

Uvodnih 20 minut tekme v Domžalah ni ponudilo posebej vznemirljive predstave, dotlej najnevarnejši strel je v šesti minuti sprožil Murin napadalec Mirlind Daku, vendar je bil Emil Velić na pravem mestu. Pred tem so enkrat nenatančno streljali Radomljani. Po bolj ali manj enakovredni igri so Sobočani v 36. minuti znova prišli do lepe priložnosti pred Dakuja, vendar so domači preprečili njihovo veselje.

V 50. minuti je Madžid Šošić stekel v protinapad, vendar Klemen Mihelak ni imel posebej težkega dela z njegovim zaključnim strelom, tako kot ne po poskusu Maria Čuića v 63. minuti, saj je slednji v ugodnem položaju v kazenskem prostoru slabo zadel žogo. Le minuto pozneje je Nikola Petković na drugi strani zadel z glavo, toda pred njim je prekršek naredil Daku, tako da je ostalo pri 0:0. To pa je bila tudi zadnja nevarna akcija tekme.

Tudi na primorskem derbiju brez zmagovalca

Potem ko sta danes pred tem Tabor in Radomlje favoriziranima Celju in Muri odščipnila točko, je bil scenarij med še eno ekipo z dna, Gorico, in eno z vrha, Koprom, podoben. Koprčani so dobršen del tekme igrali z igralcem manj, kljub temu pa je Gorica, zdaj predzadnja na lestvici, prevladovala v posesti žoge in tudi številu strelov. Imela jih je 18, medtem ko Koper, ki ostaja četrti, le štiri.

Koprčani so na primorskem obračunu povedli v 15. minuti, ko je Bright Edomwonyi unovčil enajstmetrovko. To je s prekrškom nad Rudijem Požegom Vancašem zakrivil Darko Hrka.

Po golu so štirikrat zagrozili domači nogometaši, ki so v 17. minuti zadeli prečko, v 18. je novinec Bernard Karrica pred vrati zgrešil žogo, v 20. ni bilo pravega zaključnega strela, v 21. minuti pa je Adnan Golubović obranil strel Alena Krajnca in popravil napako Luke Kambića.

Gorica je ob zaostanku kazala več napadalnih želja, od 38. minute naprej pa igrala z igralcem več, saj si je Kambić po prekršku nad Karrico priigral drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Novogoričani so to številčno prednost unovčili ob koncu polčasa, ko je povsem neoviran do strela prišel Krajnc.

Toda v naslednji minuti je Koper spet povedel, žoga je tudi nekoliko srečno prišla do Požega Vancaša, ki jo je rutinirano poslal v mrežo za novo vodstvo.

Uvod drugega dela je bil mirnejši, je pa gostujoči trener Zoran Zeljković po uri igre v igro poslal Maksa Barišića, ki se je vrnil po skoraj enoletnem okrevanju po poškodbi kolena.

Izbranci Mirana Srebrniča so pred domačimi navijači lovili novo izenačenje, prihajali v ugodne položaje, a zaključne podaje ali streli so bili preslabi za novo spremembo izida. V 74. minuti pa je Bojan Mertik pokazal na belo piko. Enajstmetrovko je priigral Vahid Selimović, spotaknil ga je Barišić, Matej Jukić pa je bil nato natančen za 2:2. V 79. minuti je Selimović v novi priložnosti žogo poslal malce čez prečko.

Tudi sicer pa je bila Gorica tista, ki je iskala zmagoviti zadetek. Ahmed Ankrah in Miroslav Iličić sta imela v zadnjih minutah še dve priložnosti, a bila premalo natančna.

V nedeljo bsota na sporedu še dve tekmi. Bravo bo gostil Domžale, v Mariboru pa bo odigran veliki derbi slovenskega nogometa.

 

Prva liga Telemach, 22. krog:

Tabor Sežana : Celje  2:2 (1:1)
Marasović 21., Briški 89./11-m; Popović 10., Zabukovnik 61.

Kalcer Radomlje : Mura  0:0

Gorica : Koper  2:2 (1:2)
Krajnc 45.+2, Jukić 76./11-m; Edomwonyi 15./11-m, Požeg Vancaš 45.+3

Nedelja:
Bravo - Domžale
Maribor - Olimpija

lestvica:
 1. Olimpija          21   16    3    2    41:17   51
 2. Celje             22   10    8    4    34:26   38
 3. Maribor           21   11    3    7    46:27   36
 4. Koper             22   10    6    6    33:21   36
 5. Mura              22    8    8    6    32:27   32
 6. Domžale           21    8    7    6    31:28   31
 7. Bravo             21    6    4   11    20:20   22
 8. Tabor Sežana      22    3    7   12    20:48   16
 9. Gorica            22    2    9   11    17:33   15
10. Kalcer Radomlje   22    2    9   11    16:43   15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.