Šport > Nogomet
229 ogledov

Vroči derbi med Celjem in Muro napet do samega konca

NK Celje : NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Nogometaši Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (0:0), medtem ko je Celje premagalo Muro z 2:1 (1:0).

Tekmo, ki si jo je na stadionu ogledalo več Murinih kot celjskih navijačev, so po kar razburljivem boju dobili pozimi močno okrepljeni Celjani. Ti so med drugim pripeljali tudi tri nekdanje člane Mure Matka Obradovića, Žana Karničnika in Luko Bobičanca. Na koncu so se prav ti veselili po zaslugi zadetkov ob začetku prvega in drugega polčasa.

Celje je zdaj pri 37 točkah in na drugem mestu lestvice, Mura, ki je tudi poskrbela za nekaj novincev (med njimi so Filippo Tripi, Lazar Zličić, Nikola Jovićević, Luka Turudija, Ognjen Stijepović) pa je ostala pri 31 in šestem mestu. Imela je sicer kar nekaj priložnosti, dvakrat je zadela tudi okvir vrat.

NK Celje : NŠ Mura | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Celjani so vodili že po dobrih 15 sekundah tekme, Lovro Bizjak je podal pred vrata, kjer se je Gregor Bajde lepo znašel in žogo nekako spravil čez Klemna Mihelaka v mrežo. Najhitrejši zadetek med slovenskimi prvoligaši sicer ostaja v rokah zdaj že nekdanjega napadalca Maribora Marcosa Tavaresa, ki je leta 2017 proti Domžalam za gol potreboval le osem sekund.

Mura je prvič zagrozila v 10. minuti, čez gol je sprožil Filippo Tripi. Pozneje se je dogajanje malce umirilo, je pa v 24. minuti Mihelak izvrstno posredoval po celjskem poskusu z glavo. Nikola Petković je bil na drugi strani v 33. minuti še bližje zadetku, ko je zadel vratnico, le nekaj sekund pozneje pa je isto vratnico zadel še Dardan Shabanhaxhaj.

NK Celje : NŠ Mura | Avtor: Twitter/NK Celje Twitter/NK Celje

V uvodu drugega polčasa so Celjani podvojili prednost, po podaji Denisa Popovića iz kota z desne strani je z glavo zadel Damjan Vuklišević. V 56. minuti je poskusil še nekdanji član Mure Luka Bobičanec, vendar je bil Murin vratar na mestu. So se pa Sobočani vrnili v igro v 60. minuti, ko je eden od novincev Zličić zadel z diagonalnim strelom malce z leve strani z roba kazenskega prostora.

V 69. minuti je bil blizu zadetku Lovro Bizjak, ko je iz bližine zatresel vratnico, Mihelak pa se je malce pozneje izkazal po novem poskusu Bobičanca. V 77. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Popović, vendar je neoviran žogo poslal mimo vrat. Še lepšo priložnost je imel Bajde v isti minuti, saj je prišel sam pred Mihelaka, slednji pa je dobil ta dvoboj.

NK Celje : NŠ Mura | Avtor: Twitter/NK Celje Twitter/NK Celje

Mura, ki je pričakovano pritiskala ob koncu, je imela v 89. minuti na voljo prosti strel s slabih 20 metrov, a ga Martin Šroler ni izkoristil, že v sodniškem dodatku pa je do strela z glavo prišel Amar Beganović, vendar je bil ta prešibek.

Celje bo v 22. krogu v soboto gostovalo v Sežani, Mura pa pri Radomljah.

 

* Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Gabrovec, Černe.
* Strelci: 1:0 Bajde (1.), 2:0 Vuklišević (49.), 2:1 Zličić (60.).
* Celje: Obradović, Milić, Zec, Vuklišević, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (od 63. Vrbanec), Popović, Bobičanec, Bizjak (od 71. Matko), Bajde.
* Mura: Mihelak, Pucko (od 71. Morris), Balažic, K. Cipot, Kous (od 71. Šarić), Zličić (od 71. Šroler), Tripi, Beganović, Shabanhaxhaj, Petković (od 83. Jovićević), Daku.
* Rumeni kartoni: Bizjak, Vuklišević, Zabukovnik; Kous, Daku, Balažic, Tripi.
* Rdeči karton:

 

Sanjski debi nove okrepitve Olimpije

Olimpija je v mestnem derbiju gostila ekipo, ki jo je zadnja v prvenstvu premagala, takrat ji je nasula kar šest golov. Tokrat so izbranci Alberta Riere svojo nalogo opravili bolje. Čeprav je manjkalo nekaj nogometašev, vključno s kapetanom Timijem Maxom Elšnikom, so zeleno-beli nogometno pomlad začeli z zmago, skupno že 16., in so še bolj zanesljivo na vrhu lestvice. K uspehu je z lepim zadetkom v drugem polčasu prispeval tudi eden od treh novincev pri Olimpiji Anes Krdžalić.

Uvodnih 15 minut je minilo v večinski Olimpijini posesti žoge, a brez prave nevarnosti za vrata Brava. Tudi strel Mustafe Nukića v 17. minuti ni bil nevaren za Gala Lubeja Finka, ki je bil na mestu tudi po poskusu Ruija Pedra v 23. minuti. Na drugi strani pa je v 24. minuti Tamar Svetlin zgrešil po prvi nevarni akciji gostov. Svetlin je poskusil tudi v 30. minuti po protinapadu, vendar je bil Matevž Vidovšek zbran ob njegovem poskusu s peto.

Če Olimpiji nikakor ni uspelo izvesti posebej nevarne akcije, pa so dotlej daleč najlepšo priložnost v 39. minuti zapravili Šiškarji, potem ko je neoviran v kazenskem prostoru malo mimo gola streljal David Flakus Bosilj. V 41. minuti pa je vendarle zagrozila tudi zeleno-bela zasedba, z roba kazenskega prostora je sprožil Nukić, Lubej Fink pa je žogo s konicami prstov odbil v kot.

NK Olimpija Ljubljana | Avtor: Twitter/NK Olimpija Twitter/NK Olimpija

Takoj po začetku drugega dela je imel Vidovšek spet nekaj dela po strelu z glavo gostov, so pa domači nekaj minut pozneje prišli do enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom nad Nukićem zakrivil vratar Lubej Fink. V 50. minuti je z bele pike nato zadel Mario Kvesić in dosegel svoj sedmi gol sezone. Svojega prvega v dresu Olimpije pa je v 59. minuti dosegel eden od novincev Anes Krdžalić. Ta je močno sprožil z 19 metrov in žogo poslal pod prečko.

V 62. minuti je na drugi strani Martin Kramarič meril manj natančno s podobne razdalje, v 71. pa se je Bravo vrnil v igro, saj je Vidovšek s prekrškom nad Flakusom Bosiljem gostom podaril najstrožjo kazen. Streljal je Kramarič in žogo poslal pod prečko za 2:1 ter svoj osmi gol sezone. Ljubljanski vratar je prejel šele svoj drugi gol v sezoni. Še enega je dobil tudi v 79. minuti, a je bil Luka Marjanac globoko v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu in na koncu zmagi Olimpije.

Olimpija bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Bravo pa bo gostil Domžale.

 

* Stadion Stožice, sodniki: Sagrković, Kasapović, Vojska.
* Strelci: 1:0 Kvesić (50./11 m), 2:0 Krdžalić (59.), 2:1 Kramarič (71./11 m).
* Olimpija: Vidovšek, Aldair (od 67. Lasickas), Ratnik, Estrada (od 79. Milović), Sualehe (od 79. Krefl), Krdžalić (od 77. Posavec), Sešlar, Doffo, Nukić (od 77. Bristrić), Kvesić, Rui Pedro.
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Katinić, Jakšić, Kramarič, Kavčič, Selan (od 85. Kurež), Nsana (od 66. Kurtović), Flakus Bosilj, Trdin, Svetlin (od 66. Marjanac).
* Rumeni kartoni: Nukić, Vidovšek, Posavec, Krefl, Lasickas; Katinić, Marjanac, Flakus Bosilj.
* Rdeči karton: /.

 

* Spored, 21. krog:
- sobota, 11. februar:
Olimpija - Bravo               2:1 (0:0)
Celje - Mura                   2:1 (1:0)

- nedelja, 12. februar:
13.00 Gorica - Kalcer Radomlje
15.00 Koper - Maribor
17.30 Domžale - CB24 Tabor Sežana

- lestvica:
 1. Olimpija          21   16    3    2    41:17   51
 2. Celje             21   10    7    4    32:24   37
 3. Koper             20   10    5    5    31:18   35
 4. Maribor           20   10    3    7    45:27   33
 5. Domžale           20    8    7    5    31:24   31
 6. Mura              21    8    7    6    32:27   31
 7. Bravo             21    6    4   11    20:20   22
 8. Gorica            20    2    7   11    14:30   13
 9. Kalcer Radomlje   20    2    7   11    15:42   13
10. Tabor Sežana      20    2    6   12    14:46   12
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.