Šport > Nogomet
382 ogledov

Olimpija z zmago povečala razliko, Gorica že presenetila

NK Olimpija facebook NK Olimpija
Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Radomlje z 1:0 (0:0)

Nogometaši Olimpije so vpisali devetnajsto zmago v Prvi ligi Telemach in na vrhu razpredelnice še povišali prednost pred zasledovalci. Ob tekmi več imajo 17 točk prednosti pred Mariborom. Radomlje so doživele prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva, z 19 točkami pa ostajajo tik nad uvrstitvama, ki vodita v kvalifikacije za obstanek oziroma v drugo ligo. Pred Taborom iz Sežane in Gorico imajo točko prednosti.

Čeprav je imela Olimpija v prvem polčasu 66% časa žogo v svoji posesti (na koncu 62-38), tri udarce več iz kota kot tekmec (na koncu 8-1), so Radomlje v okvir domačih vrat po statistiki Prve lige Telemach sprožile štiri udarce več od Ljubljančanov (na koncu 20-8).

Njihov najnevarnejši poskus je bil strel Madžida Šošića v 15. minuti, ki ga je obramba Olimpije odbila v kot.

Domači so imeli dve lepi priložnosti za zadetek; v 36. minuti je Rui Pedro nastavil glavo na oster predložek Maria Kvesića, vendar se vratar Emil Velić ni pustil zmesti, v 42. minuti pa sta lepo kombinirala Rui Pedro in Kvesić, slednji pa je strel s približno desetih metrov poslal preko gola.

Kvesić je bil bolj natančen na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija z zadetkom kronala terensko premoč. Napadalec iz BiH je na dvanajstih metrih prišel do žoge in jo z natančnim strelom poslal v levi kot vratarja Velića. To je bil njegov deseti gol v sezoni in tretji na zadnjih treh tekmah.

Olimpija bi lahko do konca tekme dosegla še kakšen zadetek, toda njeni napadalci niso bili dovolj zbrani oziroma natančni. Dvakrat je nevarno poskusil Svit Sešlar, vendar je bil v obeh primerih vratar na pravem mestu, Timi Elšnik je meril previsoko, Admir Bristrić pa se v sodnikovem podaljšku ni dobro znašel iz oči v oči z vratarjem gostov.
 

Gorica z Rejo že presenetila

Gorica je pod vodstvom uveljavljenega italijanskega strokovnjaka slovenskega rodu Edyja Reje, ki je sredi tega tedna sedel na vročo klop zadnjeuvrščene ekipe v Prvi ligi Telemach, v mestu grofov z zmago 1:0 osvojila vse tri točke. Po tretji zmagi v tej sezoni se je po nepolnem krogu po številu točk izenačila s Sežano, ki bo v nedeljo gostila Bravo. Papirnati favoriti Celjani so doživeli šesti poraz v tej sezoni, a ostajajo na visokem tretjem mestu.

Sedeminsedemdesetletni Reja, sicer nekdanji trener Vicenze, Napolija, Lazia in Atalante v serie A ter selektor Albanije, je zmago svojih varovancev spremljal na tribuni stadiona Z'dežele, ob robu igrišča pa je ekipo vodila "trojka pomočnikov" Florijan Debenjak, Saša Ranić in Aleksandar Rodić.

Celjska zasedba je imela v prvem polčasu terensko pobudo, najbolj nevarna pa je bila po prekinitvah. Prvič je goriška vrata ogrozila v deveti minuti, ko je David Zec po kotu z leve strani z glavo streljal mimo desnih vrat. Po dokaj mirnem nadaljevanju je bilo pred vrati gostujoče ekipe znova vroče v 29. minuti, po kotu z desne strani pa je Damjan Vuklišević z glavo streljal prek gola.

Izbranci ukrajinskega strokovnjaka na klopi Celja Romana Pilipčuka so v 33. minuti znova nevarno zagrozili, po strelu Žana Karničnika z devetih metrov pa se je z bravurozno obrambo izkazal gostujoči vratar Matevž Dajčar.

Goričani so prvo nevarno akcijo na tekmi uprizorili v 43. minuti, po prodoru Zvonimirja Petrovića z desne strani je žoga prišla do Bernarda Karrice, domača obramba pa je v zadnjem trenutku zaustavila njegov strel. Tik pred odhodom na glavni odmor so bili Celjani znova nevarni, žoga pa je po strelu Zeca z glavo po kotu z desne strani švignila mimo goriških vrat.

Uvod v drugo polovico tekme je minil v znamenju gostov, v 49. minuti so tudi povedli. Vodilni gol je po podaji Petrovića po strelu s petih metrov zabil rezervist Luka Stankovski.

Strelec prvega gola se je sedem minut kasneje znova znašel v lepi priložnosti, najhuje za domače pa je z refleksno obrambo preprečil vratar Matko Obradović.

Gorico so v 64. minuti malenkosti ločile do drugega gola, po grobi napaki domače obrambe se je v lepi priložnosti znašel Dario Kolobarić, njegov strel pa je z golove črte izbil Vuklišević. V 72. minuti so Goričani znova zagrozili, žoga pa je po strelu Denisa Cerovca z glavo zadela okvir vrat.

Celjani so imeli v končnici jalovo premoč, izrazitih priložnosti za zadetek pa si niso priigrali. Strnjena obramba Gorice je bila vselej na pravem mestu, na koncu je tudi osvojila izjemno pomembne točke v boju za ohranitev prvoligaškega statusa.
 

Brez zadetkov v Domžalah

Dvoboj sosedov na lestvici se je končal brez zadetkov. Domžale so ostale na četrtem mestu, Koper je peti. Domžale so tako vpisale drugi zaporedni remi na domačem stadionu in osmo točko v petih tekmah spomladanskega dela, Koper pa je v drugem delu prvenstva še brez zmage. To je bila šele njegova druga točka na zadnjih petih tekmah.

V prvem polčasu so bile priložnosti redke, saj sta se obe ekipi usmerili v branjenje in prežale na napake tekmeca. Najlepšo v prvih 45 minuti so imeli gostje. V 33. minuti je Nermin Hodžić slabo posredoval v svojem kazenskem prostoru, žoga je na približno dvanajstih metrih prišla do Brighta Edomwonyija, ki je strel usmeril proti domžalskemu golu, zadetek pa je s spretnim posredovanjem preprečil branilec Andrej Djurić.

Domžale so imeli dve omembe vredni priložnosti. V 12. minuti je Zeni Husmani streljal z roba kazenskega prosta, vendar je bil vratar Adnan Golubović na pravem mestu, tik pred odhodom na odmor pa je uigrano akcijo prav tako zaključil Husmani, a s strelom čez gol.

V drugem polčasu se podoba na stadionu ob Kamniški Bistrici ni bistveno spremenila. V prvi polovici so bili aktivnejši domačini, v končnici pa so več želje po treh točkah pokazali Primorci, toda izrazitejše priložnosti si niso pripravili.

Franko Kovačević je v 56. minuti meril z glavo, vendar je bil ravno toliko oviran s strani obrambe Kopra, da ni mogel optimalno streljati. Isti igralec je deset minut pozneje še enkrat zapretil, tokrat pa je njegov strel z nekaj metrov zaustavil vratar Golubović.
 

Prva liga Telemach, 25. krog:

Celje : Gorica  0:1 (0:0)
Stankovski 49.

Domžale : Koper  0:0

Olimpija : Kalcer Radomlje  1:0 (0:0)
Kvesić 48.

Nedelja:
Tabor Sežana - Bravo
Mura - Maribor

Lestvica:
 1. Olimpija          25   19    3    3    47:22   60
 2. Maribor           24   13    4    7    51:28   43
 3. Celje             25   11    8    6    36:30   41
 4. Domžale           25   10    9    6    36:29   39
 5. Koper             25   10    7    8    34:24   37
 6. Mura              24    8   10    6    34:29   34
 7. Bravo             24    6    5   13    21:24   23
 8. Kalcer Radomlje   25    3   10   12    18:45   19
 9. Gorica            25    3    9   13    21:39   18
10. Tabor Sežana      24    3    9   12    22:50   18
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice