Šport > Nogomet
2652 ogledov

Vse večji boj za novega slovenskega reprezentanta, obeta se rekord

Žan Vipotnik twitter NK Maribor
Napadalec Maribora je vse bolj iskan.

Žana Vipotnika so si na tekmi proti Gorici, ko je zabil vse tri zadetke Maribora, v živo ogledali predstavniki zagrebškega Dinama. Ta naj bi Mariboru za novopečenega napadalca slovenske reprezentance, na debiju je dosegel odločilni gol za zmago z 2:1 na gostovanju v Kazahstanu, ponujal tri milijone evrov, v posel pa bila vključena še dva nogometaša zagrebškega kluba, eden bi se k vijoličastim preselil za 'trajno', drugi kot posojeni nogometaš.

A zanimanje za Vipotnika, ki je v tej sezoni zbral 30 nastopov za Maribor in pri tem dosegel 20 zadetkov, so zdaj izrazili tudi pri Crveni zvezdi, ki bo v naslednji sezoni igrala v ligi prvakov, v boj zanj pa naj bi se vključili tudi trije nemški klubi - Stuttgart, Borussia Mönchengladbach in Hoffenheim.

Žan Vipotnik | Avtor: Telegraf.rs Telegraf.rs

Ob takšnem zanimanju v Mariboru pričakujejo, da bo padel klubski rekord po višini vrednosti prestopa. Angleški premierligaš Brighton je za Jana Mlakarja pred štirimi leti odštel 3 milijone.

Maribor je za Vipotnika že prejel tudi ponudbe iz ameriške lige MLS (New York City) in Rusije, a naj bi zavrnil 4,2 milijona evrov visoko odškodnino.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:37 04.april 2023.

    Če Maribor za Žana Vipotnika ne iztrži vsaj 10 mio, potem so navadni luzerji!