Šport > Nogomet
905 ogledov

Olimpiji speljali nogometaša, zdaj jih je doletela huda kazen Fife

Olimpija NK Olimpija/Facebook
Zaradi posla z Olimpijo nemški prvoligaš ne bo smel podpisovati igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je nemškemu prvoligašu Kölnu določila prepoved podpisovanja igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Vzrok za takšno kazen pa so kršitve pri podpisu pogodbe z mladim slovenskim napadalcem Jako Čubrom Potočnikom, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na druge medije, vključno z Bildom.

Kölnska ekipa je lani podpisala pogodbo s 17-letnim nekdanjim igralcem ljubljanske Olimpije, a pri tem kršila pravila. Zaradi tega mora Köln ljubljanskemu klubu, ki se je skliceval na neupravičeno enostransko prekinitev pogodbe, plačati 54.000 evrov. To pa je precej manj od milijonskih zneskov, ki si jih je od tega procesa obetala Olimpija.

Kratko pri tem pa je potegnil tudi Čuber Potočnik, ki se je že izkazal v Kölnovi ekipi do 19 let, toda odslej ne bo smel igrati štiri mesece. Ljubljančani so sicer pri tej zanje sporni prekinitvi pogodbe trdili, da je nemški klub takrat 16-letnika napeljeval k prestopu.

Köln, ki se še ni odzval na kazen, se lahko pritoži v 21 dneh na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.