Šport > Nogomet
150 ogledov

Maribor do zanesljive zmage na derbiju kroga

Josip Iličić twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

V Ljudskem vrtu sta se srečali ekipi, ki sta pogrešali kar nekaj prvokategornikov, pri domačih sta med drugim manjkala prvi strelec lige Žan Vipotnik in Jan Repas, pri gostih pa ni bilo Andreja Kotnika, Bedeja Osujija, Mateja Palčiča in Maksa Barišića. Bolje so se znašli Štajerci, ki so zasluženo vpisali nove tri točke. Skupaj jih imajo zdaj 54 in so trdno na drugem mestu. Za Olimpijo zaostajajo za 12 točk, pred Celjem pa imajo šest točk naskoka. Koper je četrti s 46 točkami.

Mariborčani so kmalu vzpostavili igro s posestjo žoge, toda posebej nevarni niso bili. V 16. minuti pa so imeli veliko priložnost za vodstvo, najprej je Aljaž Antolin zadel vratnico, odbito žogo pa je mimo vrat poslal Rok Kronaveter.

To je bila edina resna akcija v prve pol ure, tudi Koprčani so bili bolj ali manj nenevarni, kar je veljalo za cel polčas. V 40. minuti je moral iz igre domači branilec Sven Šoštarič Karič zaradi posledic predhodnega trka z glavo z Ivanom Novoselcem.

Kljub temu so izbranci Damirja Krznarja zasluženo povedli v 43. minuti. Zadel je Marko Tolić, ki je po podaji Josipa Iličića sprožil nizek strel s 15 metrov. Zanj je bil to sedmi gol sezone.

V drugem polčasu je prvi poskusil Iličić, vendar prešibko, zato pa so njegovi soigralci v 54. minuti izpeljali lepo akcijo, na koncu je Kronaveter podal do Marina Laušića, ta pa je nato iz bližine matiral Adnana Golubovića.

Zatem so Koprčani prišli do dveh strelov, Ažbe Jug se je moral izkazati po drugem, ki ga je sprožil Bright Edomwonyi. Nevaren je bil tudi strel Luke Kambiča v 61. minuti, vendar premalo natančen.

V 72. minuti pa je Maribor povedel že s 3:0. Laušić je žogo poslal v globino do Iličića, ta je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je žogo ustavil Ivan Brnić ter jo z diagonalnim strelom poslal pod prečko.

Brnić je bil nevaren še v 77. minuti, v 78. je poskusil Martin Milec, v 81. Arnel Jakupović, v 91. pa na drugi strani še Nikola Krajinović, vendar je ostalo pri 3:0. Tik pred koncem pa so Koprčani po igranju domačih z roko prišli do najstrožje kazni, to je zanesljivo izvedel Edomwonyi za končnih 3:1.

NK Maribor | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor


Kalcer Radomlje : Gorica   2:0

V pomembni tekmi v boju za obstanek sta se v Domžalah srečali oslabljeni zasedbi Radomelj in Gorice. Predvsem slednja je pogrešala kar nekaj pomembnih igralcev, tudi Luko Stankovskega in Daria Kolobarića, zaradi bolezni je bil odsoten tudi trener Edoardo Reja. Njegovo vlogo je opravljal Sergio Porrini.

Na koncu so se veselili Radomljani, oba zadetka je prispeval Sandi Nuhanović, zdaj imajo mlinarji, ki so neporaženi zadnjih pet krogov, 30 točk in so se vsaj začasno prebili na sedmo mesto. Tako jim zelo dobro kaže v boju za obstanek, v katerem najslabše kaže Taboru, ki ima 21 točk, ter prav Gorici, ki ima po tretjem zaporednem porazu le točko več.

Po mirnem uvodu tekme so po 15 minutah domači zahtevali enajstmetrovko po prekršku nad Esterjem Soklerjem, vendar je niso dobili. Tudi v nadaljevanju ekipi nista prikazali posebej razburljive predstave, pravih priložnosti ni bilo, v 33. minuti pa so domači prišli do enajstmetrovke.

Takrat je gostujoči vratar Matevž Dajčar preveč čakal ob oddaji žoge, na koncu je do njega pritekel Sokler, goriški čuvaj mreže pa je nato ob izbijanju naredil prekršek. Enajstmetrovko je v 35. minuti izvedel Nuhanović, ki je zanesljivo zadel za 1:0.

Ob koncu polčasa so domači zahtevali še eno najstrožjo kazen, saj je žoga v roko zadela Ahmeda Ankraha, vendar se sodniki niso odločili za nov strel z bele pike.

V drugem polčasu tekma sprva ni bila posebej razburljiva, je pa v 63. minuti goriški napadalec Miroslav Iličić zadel vratnico, v 63. minuti pa je zgrešil Steven Juncaj.

So pa v 72. minuti Radomljani podvojili prednost. Najprej je z glavo poskusil Gaber Dobrovoljc, Dajčar je njegov poskus obranil, odbito žogo pa je v mrežo iz bližine pospravil Nuhanović.

Primorci so se tako znašli v resnih težavah, iz njih jih ni izvlekel niti prosti strel Tilna Mlakarja v 77. minuti, ki ga je obranil Emil Velić. V 86. minuti bi lahko Filip Čuić dokončno odločil tekmo, ko je stekel proti vratom gostov, a na koncu želel podati Soklerju, vendar je to storil slabo.
 

Tabor Sežana : Domžale   1:1

Domžalčani so gostovali v Sežani, kjer še nikoli niso zmagali. Tudi tokrat so ostali brez polnega izkupička, jim je pa Amadej Brecl z lepim zadetkom ob koncu prvega polčasa prinesel vsaj točko v boju za evropska mesta. To so dobili tudi Sežanci, ki pa so na dnu lestvice v vse težjem položaju, kar zadeva boj za obstanek. 

Kraševci so po enakovrednem uvodu tekme povedli v 17. minuti, ko je pred vratarja Gašperja Tratnika prišel Luka Šušnjara in ga rutinirano ugnal za 1:0. V 24. minuti so imeli izbranci Dušana Kosića novo priložnost, vendar je na koncu Sacha Marasović z dobrih 20 metrov žogo poslal malce čez prečko.

Tri minute pozneje so nevarno zagrozili tudi Domžalčani, ko je streljal najboljši strelec Domžal Franko Kovačević, Jan Koprivec pa je z nekaj težavami žogo odbil v kot. Malce pozneje je z velike razdalje nenatančno meril Jošt Pišek, poskus Žige Repasa z 20 metrov v 32. minuti pa je brez težav obranil sežanski vratar, ki je moral posredovati tudi v 33. minuti.

V 36. minuti pa so bili blizu drugega zadetka Sežanci, ko je Miha Kompan Breznik močno sprožil z roba kazenskega prostora in zadel vratnico. Dve minuti pozneje je malce po levi strani pred Tratnika prišel Šušnjara, vendar je domžalski vratar dobro opravil svoje delo. Ob kopici priložnosti je v 39. minuti Marasović žogo z desne strani poslal malce čez gol.

Domžalčani so izenačili v 44. minuti, ko je Brecl, ta je vstopil v igro po poškodbi Mirka Mutavčića, sprožil s približno 30 metrov in žogo poslal pod prečko za 1:1.

Uvod drugega polčasa je bil manj razburljiv, v 70. minuti je bilo sicer vroče pred domžalskimi vrati, ko je posredoval Trstnik, vendar so bili domači v prepovedanem položaju.

Sicer pa si dotlej ekipi nista priigrali praktično nobene resne priložnosti. V 81. minuti se je vendarle Dino Halilović odločil za strel od daleč, Tratnik pa je žogo ukrotil. Na drugi strani je Kovačević zgrešil v 87. minuti, že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je zadnji nevaren strel na tekmi ustavil Tratnik.
 

Prva liga Telemach, 30. krog:

Tabor Sežana : Domžale  1:1 (1:1)
Šušnjara 17.; Brecl 44.

Kalcer Radomlje : Gorica  2:0 (1:0)
Nuhanović 35./11-m, 72.

Maribor : Koper  3:1 (1:0)
Tolić 43., Laušić 54., Brnić 72.; Edomwonyi 96./11-m

Ponedeljek:
Olimpija - Bravo
Mura - Celje

Lestvica:
 1. Olimpija          29   21    3    5    51:28   66
 2. Maribor           30   16    6    8    63:35   54
 3. Celje             29   13    9    7    39:32   48
 4. Koper             30   13    7   10    39:29   46
 5. Domžale           30   11   11    8    42:34   44
 6. Mura              29   10   12    7    40:34   42
 7. Kalcer Radomlje   30    6   12   12    27:49   30
 8. Bravo             29    7    6   16    27:33   27
 9. Gorica            30    4   10   16    24:47   22
10. Tabor Sežana      30    3   12   14    25:56   21
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice