Šport > Nogomet
278 ogledov

Olimpija se je nagarala za zmenek z Mariborom

Olimpija NK Olimpija/Facebook
Nogometaši Olimpije so si priigrali uvrstitev v finale Pokala Slovenije, kjer se bodo za lovoriko udarili z Mariborčani.

Po nogometaših Maribora so se v finale pokala Pivovarna Union prebili še državni prvaki iz Ljubljane. Olimpija je v polfinalu v Stožicah drugoligaša Aluminij premagala z 2:1 (2:1).

Kidričani so v četrtfinalu z minimalno zmago izločili branilce naslova iz Kopra, Ljubljančani pa so bili od Celja boljši šele po streljanju enajstmetrovk.

Ljubljančani so povedli v tretji minuti, ko je Aljaž Krefl zadel s strelom s 15 metrov, toda sicer pa so bili konkretnejši in pogumnejši Kidričani. V 16. minuti pa so domači zahtevali najstrožjo kazen po tem, ko je Luka Koblar z roko blokiral strel Admirja Bristrića, po pregledu posnetka pa so jo tudi dobili. V 19. minuti jo je zanesljivo izvedel Timi Max Elšnik za 2:0.

Čeprav je Aluminij še naprej igral napadalno, pa je Olimpija znala to tudi kaznovati, v 25. minuti je po kotu z glavo iz bližine zadel Đorđe Crnomarković, vendar pa ta gol po pregledu ni obveljal zaradi prekrška. Je pa v 30. minuti obveljal Aluminijev, ki ga je dosegel drugi strelec druge lige Nik Marinšek, ko je na koncu spretno žogo dvignil čez Matevža Vidovška ter svojo ekipo obdržal v igri.

Bistrica NK Maribor Pokal Union Šport Maribor za finale preživel šok in izločil drugoligaša

Tomislav Jagić je v 34. minuti pred vrati svojimi vrati spet igral z roko, tako da je Olimpija dobila novo enajstmetrovko. To je zapravil Svit Sešlar, ki mu je Aluminijev vratar obranil še strel po odbiti žogi.

Tudi v uvodu drugega polčasa je Aluminij nadaljeval napadalno igro, imel kar nekaj zelo lepih priložnosti, predvsem Danijel Šturm in Daniel Skiba, veselje pa jima je preprečeval Vidovšek. V 69. minuti je tudi Olimpija prek Elšnika prišla do novega nevarnega strela, a je ostalo pri 2:1, tako kot po prečki Bristrića v 76. minuti.

V 81. minuti je še Jakov Katuša zapravil eno od številnih priložnosti gostov, ki so imeli v 87. minuti še dve obetavni akciji, eno je ustavil Vidovšek, druga pa se je končala s previsokim Marinškovim strelom. V sodniškem dodatku pa je pri Olimpiji zgrešil Ivan Posavec, nato še Pascal Estrada, tako da je ostalo pri 2:1.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja.

Savo Milošević Milan Mandarić Olimpija Stari grehi Šport Olimpija poravnala dolg do nekdanjega trenerja
* Izida, polfinale:
- torek, 25. april:
Kety Emmi&Impol Bistrica - Maribor       1:3 (0:0)

- sreda, 26. april:
Olimpija Ljubljana - Aluminij            2:1 (2:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice