Šport > Nogomet
348 ogledov

V nogometnem pokalu znani trije četrtfinalisti

NK Koper : Nk Domžale Twitter/NK Domžale
Nogometaši Primorja, Celja in Kopra so prvi četrtfinalisti pokala Pivovarne Union.

Ajdovci, ki igrajo sicer v 2. slovenski ligi, so zanesljivo s 6:1 odpravili tretjeligaša Zavrč, Celjani so s 3:0 izločili še enega tretjeligaša Videm, prvoligaški obračun Kopra in Domžal pa je po podaljšku dobil prvi z 2:0.

Junak tekme v Ajdovščini je bil Toni Lun Bončina, ki je že v prvem polčasu dosegel tri zadetke. Dva je za zmago Primorja, ki je v prejšnjem krogu izločilo Zagorje, dodal Tarik Čandić, enega pa Artur Sagitov. Zavrč je v osmino finala napredoval prek Serdice.

V Celju je mrežo Vidma hitro načel Denis Popović, ki je zadel v peti minuti, v 30. je prednost podvojil Lovro Bizjak. Isti igralec je končni izid postavil v 93. minuti. Celje je v prejšnjem krogu premagalo Muro, Videm pa Roltek Dob.

Na koprski Bonifiki pa je četrtfinalista določil podaljšek. Potem ko se je redni del končal z 0:0, je v 94. minuti Primorcem vodstvo zagotovil Andrej Kotnik, napredovanje pa je v 120. minuti potrdil Kotnik še s svojim drugim golom na tekmi. Koprčani, ki so branilci naslova, so v 1/16 finala izločili Cirkulane, Domžale pa Hotizo.

 

* Izidi:
- torek, 7. marec:
Primorje - Zavrč                        6:1 (4:0)
Celje - Bosch Bračič Videm              3:0 (2:0)
Koper - Domžale                         2:0 (0:0, 0:0)

- sreda, 8. marec:
14.00 CB24 Tabor Sežana - Rogaška
15.00 Rudar Velenje - Maribor
16.00 Aluminij - Fužinar Vzajemci
18.00 Nafta 1903 - Olimpija

- četrtek, 9. marec:
14.30 Kety Emmi&Impol Bistrica - Bravo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.