Šport > Nogomet
1448 ogledov

Velik preobrat v Šiški, odločitev v 94. minuti

NK Bravo NK Domžale Pokal Union Reševalni pas/Twitter
Dobili smo prve finaliste nogometnega Pokala Pivovarne Union.

Nogometaši Brava so se uvrstili v finale pokala Pivovarne Union, potem ko so na današnji polfinalni tekmi v Ljubljani premagali Domžale (3:2). Ljubljanska ekipa se je prvič prebila v veliki finale, potem ko je v drugem polčasu uprizorila prvovrsten preobrat in nadoknadila zaostanek dveh golov, zmagoviti zadetek pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel Gregor Bajde.

Za Ljubljančane, ki so se prvič prebili v finale, so zadeli Luka Marjanac (64.), Martin Kramarič (84./11-m) in Bajde (94.), za Domžalčane pa Senijad Ibričić (3.) in Tilen Klemenčič (26.).

Druga polfinalna tekma med Koprom in Celjem se bo v četrtek na stadionu Bonifika v Kopru pričela ob 20.15.

Andrij Jarmolenko Razpad prijateljstva Šport Ukrajinca skregana na smrt: "Bil je moj vzornik, zdaj je nula"

Bravo Domžale Pokal Union | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Izbranci domžalskega trenerja Dejana Đuranovića so na najboljši možni način odprli obračun v Šiški. V začetku tretje minute so v svoji prvi akciji na tekmi povedli z 1:0, po močnem in natančnem strelu z 20 metrov svojega ideologa igre Ibričića je bil nemočen domači vratar Matija Orbanič.

Ljubljančane je prejeti gol v zgodnjem obdobju tekme dobesedno "presekal". Dolgo časa so potrebovali, da so strnili svoje vrste, prvo nevarnejšo akcijo so uprizorili v 19. minuti, po strelu Matije Kavčiča z 22 metrov pa se je izkazal gostujoči vratar Ajdin Mulalić. Domžalčani so do konca polčasa prikazali zbrano in preudarno predstavo v obeh smereh igre. Goste so vseskozi imeli pod nadzorom, ob tem so v 26. minuti povedli z 2:0. Po kotu z leve strani se je v domačem kazenskem prostoru ob pravem času na pravem mestu znašel branilec Klemenčič ter z močnim strelom z glavo še drugič na tekmi zatresel mrežo vratarja Orbaniča.

Osupljivo Šport Kar so navijači Liverpoola storili Ronaldu, odmeva širom sveta

Varovanci domačega trenerja Dejana Grabića so odločno začeli drugo polovico tekmo. Po strelih Mitje Križana z glavo v 46. in Kramariča v 55. minuti z roba kazenskega prostora se je izkazal Mulalić, ki je bil na pravem mestu tudi ob poskusu Bajdeta v 63. minuti. Le minuto pred tem se je v imenitni priložnosti znašel tudi gostujoči napadalec Arnel Jakupović, a je slabo sprejel žogo in zapravil priložnost za 3:0.

Gostom sta prvi preobrat na dvoboju prinesla rezervista, po predložku Žana Trontlja je v 64. minuti znižal Marjanac. Le tri minute kasneje je bilo vroče tudi pred ljubljanskimi vrati, po strelu z glavo Svena Šoštarič Karića pa se je z bravuroznim posredovanjem izkazal Orbanič.

V končnici rednega dela je glavni sodnik Bojan Mertik po pregledu posnetka v sobi za VAR in več kot petminutni prekinitvi le dosodil 11-metrovko za Bravo, ki jo je realiziral Kramarič. A gostitelji se s tem niso zadovoljili, v izdihljajih tekme so prek Bajdeta, ki je izkoristil lepo podajo Kavčiča z leve strani, dosegli še zmagoviti gol in se prvič v zgodovini kluba uvrstili v veliki finale slovenskega pokala.

Pokal Slovenije, polfinale:

Bravo Ljubljana - Domžale 3:2 (0:2)
Marjanac 64., Kramarič 84./11m, Bajde 94.; Ibričić 3., Klemenčič 26.

ČETRTEK:
Koper - Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.