Šport > Nogomet
3143 ogledov

Ukrajinca skregana na smrt: "Bil je moj vzornik, zdaj je nula"

Andrij Jarmolenko Profimedia
Konec dolgoletnega prijateljstva med nekdanjima članoma ukrajinske nogometne reprezentance.

Napadalec West Hama Andrij Jarmolenko je besen na rojaka Anatolija Timoščuka, s katerim sta po burnem telefonskem prepiru prekinila vse stike. 

Legendarna člana ukrajinske nogometne reprezentance sta se znašla na nasprotnih bregovih po ruskem napadu na njuno domovino.

Timoščuk, rekoder po številu reprezentačnih nastopov (144), je v očeh mnogih postal izdajalec ukrajinskega naroda, ker ni obsodil ruske vojaške agresije, za povrhu pa je obdržal mesto v strokovnem štabu Zenita, kjer je zadnjih pet let deloval kot pomočnik trenerja.

Ukrajinska nogometna zveza ga je kaznovala z razveljavitvijo nekaterih nogometnih dosežkov, odvzemom trenerske licence in dosmrtno prepovedjo delovanja v nogometu. 

Anatolij Timoščuk Persona non grata Šport Ukrajinski legendi odvzeli naslove, v domovini ga nočejo več videti

Nad molkom nekdanjega dobrega prijatelja je zelo razočaran tudi Jarmolenko, ki je skupaj s Timoščukom sedem let igral za Ukrajino. Nogometaša sta se pred kratkim slišala po telefonu, pogovor pa ni potekal v prijateljskem duhu. 

Anatolij Timoščuk | Avtor: Epa Epa
"Vprašal sem ga, kako lahko ponoči zaspi, on pa mi je odvrnil, da sploh ne spi. Potem me je poklical. Povedal sem mu, da je bil moj vzornik, zdaj pa je v mojih očeh navadna nula. Rekel mi je, naj odje*em, jaz sem mu odvrnil enako in to je bilo to," je povedal Jarmolenko.

Timoščuk (na sliki levo) je ukrajinska nogometna legenda. Med letoma 2000 in 2016 je zbral 144 reprezentančnih nastopov, kar je največ med vsemi ukrajinskimi nogometaši. Nekdanji vezist, ki je štiri leta opravljal tudi vlogo reprezentančnega kapetana, se je upokojil leta 2017 in prevzel vlogo pomočnika trenerja pri Zenitu, katerega član je bil v letih 2007 do 2009 in 2013 do 2015.

Nogometašev molk v zvezi z dogajanjem v Ukrajini je razjezil številne njegove rojake. Poleg vseh sankcij, ki jih je proti njemu uvedla nogometna zveza, so mu v rojstnem kraju Luck odvzeli status častnega meščana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice