Svet
1729 ogledov

Putin odlikoval brigado, ki naj bi zakrivila poboje v Buči

Vladimir Putin Epa
Odlikovanja so prejeli za svoja junaštva.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes odlikoval brigado, ki ji Ukrajina očita vojne zločine in množične poboje v Buči. Ruski predsednik jih je odlikoval zaradi junaštva, hrabrosti in poguma, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Putin je v odloku podal 64. motornostrelski brigadi naziv stražarji, ker so branili domovino in državne interese.

Ukrajinsko obrambno ministrstvo je sicer v začetku meseca sporočilo, da je omenjena enota okupirala mesto v bližini Kijeva, kjer je zakrivila vojne zločine. Ob tem so objavili imena, čine in druge osebne podatke članov brigade ter poudarili, da bodo morali odgovarjati za svoja dejanja.

Večina pobitih ljudi v Buči je umrla zaradi strelnih ran. Po odhodu ruskih sil so na ulicah mesta našli številna trupla civilistov, nekateri so imeli zvezane roke. Kremelj očitke zavrača.

Buča mrtvi civilisti | Avtor: Epa Epa

Vladimir Putin Posnetek Svet Prošnja ukrajinskega bogataša, katerega hčerki je Putin boter dimitrij medvedjev vladimir putin olimpijske igre hokej soči Svet Svet Medvedjev: Evropo čakajo prazne police, val zločinov, hiperinflacija in bankrot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar pantani
    pantani 07:28 19.april 2022.

    Naj bi, spet natolcovanje!!!

  • Toma 07:07 19.april 2022.

    Pa je tovariš VladiRAT Putler pokazal pravi obraz!

  • Avatar luckyss
    luckyss 05:47 19.april 2022.

    https://twitter.com/Based_ENG/status/1513104091668484099