Šport > Nogomet
155 ogledov

Koper ostaja blizu Maribora

NK Koper Profimedia
Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:1 (1:1).

Koprčani so v dvoboju s Celjem, ekipi se bosta ta mesec merili tudi v polfinalu pokala, želeli ohraniti stik z vodilnim Mariborom, ki je po sobotni zmagi proti Olimpiji Primorcem pobegnil za šest točk.

Želje so se jim uresničile po zaslugi Kaheema Parrisa in Lamina Colleyja, ki sta prepolovila točkovni zaostanek. Koper je zdaj v nizu šestih tekem brez poraza in ima že sedem točk prednosti pred tretjeuvrščeno Olimpijo. Celje, ki je pred tem zmagalo trikrat na zadnjih štirih tekmah, je vpisalo 15. poraz in ostaja sedmo.

Uvod tekme je zaznamoval poskus Colleyja z glavo po kotu z desne strani, toda koprski napadalec je za malo zgrešil cilj. Isti igralec je pozneje poskrbel za koprsko vodstvo. Luka Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, Colley pa je spet najvišje skočil in tokrat matiral Matjaža Rozmana.

Malce zatem je nase opozoril Parris s premalo natančnim strelom, v 19. minuti pa so prvič tudi Celjani malce resneje zagrozili, a prišli le do udarca iz kota. Dve minuti zatem je ob celjskem naletu Grigorij Morozov poskusil s prostega strela, Adnan Golubović pa je imel kar nekaj dela. V 23. minuti pa je gostom tudi uspelo izenačiti, ko je po podaji Ivana Božića z desne strani iz bližine zadel Ester Sokler.

V 32. minuti je Parris poskusil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Rozman, pred tem pa je Bede Osuji v kazenskem prostoru v ugodnem položaju zgrešil žogo. Isti igralec je tudi v 37. minuti prišel do strela iz bližine, vendar preslabotno poslal žogo proti golu. Koper je sicer imel več žogo v posesti v prvem delu, tudi več strelov, a ekipi sta na odmor šli poravnani.

V 49. minuti je imel Sokler novo lepo priložnost za Celje, ko je sprožil z desne strani kazenskega prostora, Golubović pa je žogo odbil v kot. Pozneje sta si ekipi priigrali vsaka še po eno priložnost, med drugim pa je moral v 58. minuti spet posredovati Golubović po poskusu Tjaša Begića.

Še v isti minuti je glavni sodnik Asmir Sagrković pokazal na belo piko, češ da je Žana Žužka žoga zadela v roko, odločitev pa je spremenil po pregledu posnetka. So pa v 67. minuti povedli Koprčani, vse je naredil Parris, ki je na desni strani najprej šel mimo Morozova, nato v kazenskem prostoru iz igre vrgel še Tamarja Svetlina ter nato z nizkim strelom matiral še Rozmana. Za Parrisa je bil to deveti gol sezone.

Celjski vratar je bil spet na preizkušnji v 71. minuti, ko sta streljala Colley in Ivan Borna Jelić Balta, v 75. pa je pri Celju sprožil novinec Nene, gostje pa so spet zahtevali najstrožjo kazen po novem domnevnem igranju z roko, a so sodniki hitro razčistili zadevo, sledil je le udarec iz kota. V 80. minuti je bil blizu zadetku Adam Jakobsen, a je z glavo zgrešil cilj.

V 83. minuti pa je dokončno padla odločitev o zmagovalcu, ko je Colley v kazenskem prostoru dosegel svoj drugi gol na tekmi za 3:1.

Tabor šest točk pred Aluminijem

Na Krasu sta se srečali ekipi, ki sta obe pogrešali kar nekaj igralcev, kljub temu pa sta prikazali zanimivo predstavo, v kateri so se zelo želene zmage veselili domači nogometaši. Po treh tekmah brez polnega izkupička so izbranci Dušana Kosića na predzadnjem mestu malce pobegnili Aluminiju. Domžalski niz brez zmage pa traja že sedem tekem, a so igralci Dejana Djuranovića na varnem šestem mestu.

Že po dobri minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen po igranju z roko Tiborja Gorenca Stankoviča, malce pozneje pa je pregled videoposnetka to nepravilnost potrdil, tako da je sledila enajstmetrovka, ki jo je v sedmi minuti zanesljivo izvedel branilec Mihael Briški.

Gorenca Stankoviča je malce pozneje doletela nova smola, saj je zaradi poškodbe moral iz igre že po 15 minutah. Domači so nato po 20. minuti še trikrat zagrozili, a se izid ni spremenil.

V 29. minuti pa so bili prvič na tekmi nevarni tudi gosti, ko je Žiga Repas iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru žogo poslal čez prečko. Isti igralec je poskusil tudi v 39. minuti, takrat je žogo poslal mimo leve vratnice. V 44. minuti je Gaber Dobrovoljc zadel vratnico po strelu z glavo, a so sodniki že pred tem dosodili prekršek na vratarjem domačih Janom Koprivcem.

Po zanimivem uvodu v drugi polčas z nekaj obetavnimi akcijami na obeh straneh so v 49. minuti Domžalčani izenačili. Senijad Ibričić je izvedel kot z desne strani, na drugi vratnici pa je bil najvišji Arnel Jakupović, ki je dosegel svoj osmi gol sezone.

V 58. minuti so se gosti veselili še drugega zadetka, ki pa ni obveljal zaradi prepovedanega položaja Jakupovića. Ta je v 63. minuti močno sprožil s prostega strela od daleč, ko je Koprivec moral posredovati in žogo odbiti čez prečko. Malce kasneje pa je Dobrovoljc z glavo žogo poslal točno v Koprivčeve roke.

V 74. minuti je pri domačih neuspešno poskusil Mateo Monjac, za njim pa še dvakrat Jakoslav Stanković. V 79. minuti so se domači veselili novega zadetka, in sicer Dina Stančiča, ki je zadel z glavo po prostem strelu Vida Kodermana. A na potrditev gola so morali igralci čakati več kot štiri minute, saj je bilo vse skupaj na meji prepovedanega položaja.

Dino Stančič | Avtor: Profimedia Profimedia

V 90. minuti je Jakupović z novega prostega strela žogo poslal čez gol, v 94. pa je imel Alen Jurilj izjemno priložnost za izenačenje, toda z glavo je streljal prešibko. V 96. pa se je izkazal Koprivec z izvrstno obrambo po strelu Ibričića z 20 metrov. Gosti so v teh trenutkih pritiskali, streljali, a so domači njihov nalet zdržali.

Tabor je od desetega mesta, ki neposredno vodi v drugo ligo, zdaj oddaljen šest točk, za "rešilnim" osmim mestom, ki ga zasedajo Radomljani, pa zaostajajo za tri. Deveto mesto sicer prinaša dodatne kvalifikacije z drugouvrščenim v drugoligaški konkurenci. V 2. SNL sicer vodi Gorica (59 točk), drugi je s tekmo manj Triglav (50), tretja pa lendavska Nafta (44).

Prva liga Telemach, 30. kolo:

Bravo : Mura  1:2 (1:1)
Bajde 36.; Daku 25., Klepač 68.

Kalcer Radomlje : Aluminij  1:1 (1:1)
Mrkonjić 38./11-m; Rugašević 12./ag

Maribor : Olimpija  1:0 (0:0)
Mudrinski 75.

Tabor Sežana : Domžale  2:1 (1:0)
Briški 7./11-m, Stančič 84.; Jakupović 49.

Koper : Celje  3:1 (1:1)
Colley 13., 83., Parris 67.; Sokler 23.

Lestvica:
 1. Maribor             30  18   5   7  47:30  59
 2. Koper               30  16   8   6  49:34  56
 3. Olimpija Ljubljana  30  14   7   9  43:32  49
 4. Mura                30  12  11   7  42:39  47
 5. Bravo               30  11   9  10  29:27  42
 6. Domžale             30   9  10  11  37:37  37
 7. Celje               30  10   5  15  35:42  35
 8. Kalcer Radomlje     30   8   8  14  34:44  32
 9. CB24 Tabor Sežana   30   7   8  15  26:32  29
10. Aluminij            30   4  11  15  27:52  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.