Šport > Nogomet
2256 ogledov

Sramota Green Dragonsov! Med otroke odvrgli bakle, policist pristal v bolnici...

Green Dragons Reševalni pas/Twitter
Največji slovenski derbi pred polnimi tribunami Ljudskega vrta bi moral biti praznik nogometa, a ga je zaznamovalo predvsem divjanje ljubljanskih navijačev.

Sobotni nogometni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je na zelenici z 1:0 dobil Maribor, je imel tudi stransko dogajanje. Kot so danes sporočili iz mariborske policijske uprave, so imeli policisti precej dela, eden od policistov pa je celo končal v bolnišnici.

Na policiji so kot najhujši izgred izpostavili napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Neposredno po koncu tekme je namreč eden izmed ljubljanskih navijačev vrgel panel prenosne kovinske ograje v policista posebne policijske enote ter ga ob tem lažje telesno poškodoval.

Policista so z reševalnim vozilom celo prepeljali v UKC Maribor, osumljenca pa so prijeli in pridržali ter ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili iz mariborske policije.

To pa seveda ni bil edini večji incident na tekmi, katero so ob zaprtju južne tribune, kjer se sicer nahajajo mariborske Viole, zaznamovali predvsem ljubljanski Green Dragons.

Prvi vrhunec "navijanja" smo namreč doživeli tik pred koncem prvega polčasa, ko bi nekdanji nogometaš Olimpije Rok Kronaveter moral izvesti udarec iz kota tik pred tribuno z najbolj gorečimi navijači Olimpije. Ponovno so na igrišče prileteli številni različni predmeti, med katerimi se je dalo razločiti kozarce, plastenke, vžigalnike ter celo stole.

Mariboru na koncu ni preostalo drugega, kot da kot izvede drug igralec, a je imel tudi Martin Milec z izvedbo udarca iz kota številne težave, proti njemu pa je ponovno poletel tudi stol, na katerega se je mariborski navijač celo usedel, medtem ko je čakal, da se divjanje umiri, na koncu pa je tudi sam vrgel puško v koruzo.

Situacijo sta poizkusila umiriti tudi strateg in kapetan gostujoče zasedbe, Robert Prosinečki in Timi Max Elšnik, na koncu pa je bil prisiljen kot izvesti Nino Žugelj, ki si je kot levičar lahko vzel zalet nekoliko dlje od ljubljanskih navijačev.

A ljubljanski navijači se tu niso zaustavili. Eden najgrših incidentov tekme se je namreč zgodil, ko so ljubljanski navijači na severni tribuni prižgali bakle, ki so sicer reden del folklore največjih derbijev in omenjeni detajl sploh ne bi bil vreden omembe, a so jih Ljubljančani nato zalučali na zahodno tribuno, kjer so bili med gledalci tudi otroci.

Celoten večer pa se je končal z že prej omenjenim napadom na policista. Green Dragons so namreč po bolečem porazu, ki je njihovo ekipo dokončno izločil iz boja za naslov, začeli lomiti vse, kar jim je prišlo pod roke. Znova so se trgali stoli, poizkušali so zlomiti ograjo, ves čas pa so obmetavali policiste, ki so želeli posredovati.

Slednji so bili prisiljeni uporabiti celo solzivec, da jim je končno uspelo pregnati razgrete navijače s tribune. Še pred tem pa je prišlo do incidenta, ko je eden izmed navijačev z ograjo zadel nesrečnega policista, kateremu so nato več minut morali pomagati reševalci, preden je bil prepeljan v bolnišnico.

Res je, da nogomet brez gledalcev preprosto ni pravi, toda tokrat so šli Ljubljančani resnično predaleč.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 12:53 10.april 2022.

    Zakaj šef policije ne zaščiti policije ? Policija ni dolžna skrbeti za red na stadionu med navijači . To mora poskrbeti organizator tekme . Zakaj moramo vsi plačevati prisotnost policije saj vemo ,da je v LJ za posredovanje policije bil ...prikaži več kaznovan Jaša Janulli z zneskom 34.000 € ?

  • munja 11:22 10.april 2022.

    To niso navijači, ampak razgrajači ali še kaj hujšega. Njihovo obnašanje je res živa katastrofa!! Zakaj jih sploh spustijo na tekmo??