Remi v Domžalah, Mura do preobrata v drugem polčasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Domžal in Kopra so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0), medtem ko je Aluminij doma izgubil proti Muri z 1:2 (1:0).
Oglej si celoten članek

Zaradi sneženja v prejšnjih dneh sta se ekipi Aluminija in Mure borili na igrišču z zeleno-rjavimi zaplatami, na katerih so se predvsem v drugem polčasu bolje znašli Sobočani, ki so s tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah vsaj začasno skočili na vrh lestvice. Aluminij pa ostaja predzadnji.

Foto: Profimedia NK Aluminij : NŠ Mura

Domači so povedli v 22. minuti, potem ko je v kazenskem prostoru z leve z diagonalnim strelom zadel Alen Krajnc in tako zadel tretjič na svojih zadnjih dveh tekmah. V 33. minuti so imeli domači novo lepo priložnost, v kazenskem prostoru je streljal Mihael Klepač, Marko Zalokar pa je žogo odbil, na koncu pa jo je izpred golove črte izbil Matic Maruško. V 35. minuti je bil z roba kazenskega prostora nenatančen Marcel Čermak.

V 48. minuti so Sobočani prvič resneje zagrozili, od daleč je poskusil Luka Bobičanec, vratar domačih Luka Janžekovič pa je bil na mestu. Prav Bobičanec pa je poravnal izid s svojim petim golom sezone, potem ko je v 51. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je na koncu Janžekoviču spolzela čez golovo črto.

Foto: Profimedia NK Aluminij : NŠ Mura

V drugem polčasu odločnejši gosti so povedli osem minut pozneje, po podaji Andrije Filipovića z leve strani je v osrčju kazenskega prostora zadel Kai Cipot. Po tem zadetku pa so spet bolj zavzeto zaigrali tudi domači in med drugim v 68. minuti v vse bolj gosti megli zadeli prečko po poskusu Klepača z roba kazenskega prostora. Kot pa se je izkazalo, je bilo to tudi vse, kar je še uspelo domačim.

Aluminij bo v 17. krogu prihodnjo soboto gostil Bravo, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Kordež, Vojska.
* Strelci: 1:0 Krajnc (22.), 1:1 Bobičanec (51.), 1:2 K. Cipot (59.).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Krefl (od 83. Maletić), Petek, Jakšić, Klepač, Krajnc, Čermak, Štusej (od 69. Matjašič), Grajfoner (od 69. Kim), Prša.
* Mura: Zalokar, Gorenc, Maruško (od 46. Šturm), Karničnik, Kouter, Brkić (od 46. Horvat), Travner, Kous (od 72. Marič), Bobičanec, Filipović (od 88. Štrakl), K. Cipot (od 81. Žižek).
* Rumeni karton: Krajnc.
* Rdeči karton: /.

 

Domžale popustile v zaključku tekme

Domžalčani so bili dolgo na dobri poti proti tretji zaporedni zmagi, a v 83. minuti prejeli zadetek, ki jim je odvzel dve točki, tako da za Koprom še naprej zaostajajo za sedem točk. Koper, ki je šestič v sezoni igral neodločeno, je po slabem prvem polčasu v drugem pokazal boljšo predstavo, na koncu pa bi lahko celo zmagal, a je skupaj z Olimpijinim Đorđejem Ivanovićem vodilni strelec lige Nardin Mulahusejnović zgrešil globoko v sodniškem dodatku.

Domžalčani so v prvem polčasu pokazali več kot tekmeci iz Kopra in so zasluženo dobili ta del igre. Prvič so malce nevarneje zagrozili v deveti minuti po prostem strelu Senijada Ibričića z 18 metrov, povedli pa so v 21. minuti.

Takrat sta najprej iz bližine zapovrstjo poskusila Arnel jakupović in Janez Pišek, Ivan Vargić je obakrat posredoval, a takoj zatem je žoga prišla na rob kazenskega prostora, od koder jo je z volejem pod prečko poslal Gregor Sikošek.

Foto: Profimedia NK Domžale : NK Koper

Malce pozneje je Vargić posredoval po poskusu Tamarja Svetlina, edini omembe vreden strel gostov pa je bil v 26. minuti, ko je previsoko meril Claudio Spinelli.

V 54. minuti je znova dobro posredoval Vargić po poskusu Zenija Husmanija s 15 metrov, tudi sicer pa so še naprej v polju prevladovali domači nogometaši, Koprčani pa so delovali bolj v slogu (meglenega in deževnega) vremena. Tudi zato je Miran Srebrnič v 59. minuti poslal v igro Dareta Vršiča.

Toda v 66. minuti je bil v glavni akciji najizkušenejši pri Domžalah Ibričić, čigar strel je obranil Vargić, koprski vratar pa je posredoval tudi minuto pozneje po poskusu Jakupovića.

Foto: Profimedia NK Domžale : NK Koper

V 71. minuti pa je vendarle zagrozil tudi Koper, ko je s slabih 20 metrov sprožil Mulahusejnović, izkazal pa se je Grega Sorčan. Koprčani so zatem postajali vse konkretnejši in izenačili v 83. minuti, potem ko je po podaji Ivice Guberca iz kota z leve strani Aleksander Rajčević zadel s strelom z glavo.

V 89. minuti je zagrozil še Vršič, a je bil Sorčan na mestu po poskusu malce z leve strani, v zadnji sekundi tekme pa je imel Mulahusejnović priložnost za zmagoviti zadetek Kopra, a je žogo z glavo poslal čez prečko.

Domžale bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovale v Murski Soboti, Koper pa bo dan prej gostil Maribor.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič, Brezar, Černe.
* Strelca: 1:0 Sikošek (21.), 1:1 Rajčević (83.).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin (od 72. Podlogar), Jakupović (od 83. Martinović), Ibričić, Kolobarić.
* Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Palčič, Cerovec (od 46. Krajinović), Jelić Balta (od 75. Knežević), Mišić (od 76. Mlakar), Pejić (od 75. Stevanović), Guberac, Spinelli (od 59. Vršič), Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Husmani, Žinič, Podlogar; Cerovec, Jelić Balta, Krajinović, Žužek.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:17 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 11:50 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 08:40 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.