Renault razmišlja o odhodu iz F1

Foto: EPA
Foto: EPA
Po tem ko so pri Red Bullu kritizirali motorje Renaulta, pri francoskem proizvajalcu razmišljajo o odhodu iz formule 1.
Oglej si celoten članek

Motorji francoskega proizvajalca so popeljali Red Bull do štirih naslovov, lani pa je njihovo dominacijo prekinil Mercedes. Pri Rdečih bikih so bili odkrito nezadovoljni po Veliki nagradi Avstralije, ko je njihov dirkalnik za krog zaostal za srebrnimi pušcicami. Šef Red Bulla Christian Horner je sicer zatrdil, da je sodelovanje izjemno, vendar je šef Renaulta Cyril Abiteboul obtožil glavnega konstruktorja dirkalnika Adriana Neweya, da laže, ko je za glavnega krivca slabih predstav označil Renauktov motor.

"Mislim, da smo kredibilni igralec v tem športu, a potrebno je razmišljati o tem, kaj še lahko naredimo. Trenutno se osredotočamo na motor," je še dejal Abiteboul. Francoski avtomobilski velikan, ki dobavlja motorje ekipama Red Bull in Toro Rosso, razmišlja tudi o nabavi ene izmed ekip, v formulo 1 pa bi se tako vrnil kot konstruktor. "Razmišljamo o številnih opcijah, tudi o tem, da se umaknemo iz formule 1, če bi se stvari odvijale slabo za ugled Renaulta," pravi Abiteboul.

Pri Toro Rossu bi sicer z odprtimi rokami sprejeli prevzem s strani Renaulta. "Da bi prešli v last prozvajalca motorjev? To bi bil  korak v pravo smer, ki ga to moštvo še potrebuje," je dejal vodja ekipe Franz Tost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.