Šport
42 ogledov

Renault razmišlja o odhodu iz F1

red bull ricciardo EPA
Po tem ko so pri Red Bullu kritizirali motorje Renaulta, pri francoskem proizvajalcu razmišljajo o odhodu iz formule 1.

Motorji francoskega proizvajalca so popeljali Red Bull do štirih naslovov, lani pa je njihovo dominacijo prekinil Mercedes. Pri Rdečih bikih so bili odkrito nezadovoljni po Veliki nagradi Avstralije, ko je njihov dirkalnik za krog zaostal za srebrnimi pušcicami. Šef Red Bulla Christian Horner je sicer zatrdil, da je sodelovanje izjemno, vendar je šef Renaulta Cyril Abiteboul obtožil glavnega konstruktorja dirkalnika Adriana Neweya, da laže, ko je za glavnega krivca slabih predstav označil Renauktov motor.

"Mislim, da smo kredibilni igralec v tem športu, a potrebno je razmišljati o tem, kaj še lahko naredimo. Trenutno se osredotočamo na motor," je še dejal Abiteboul. Francoski avtomobilski velikan, ki dobavlja motorje ekipama Red Bull in Toro Rosso, razmišlja tudi o nabavi ene izmed ekip, v formulo 1 pa bi se tako vrnil kot konstruktor. "Razmišljamo o številnih opcijah, tudi o tem, da se umaknemo iz formule 1, če bi se stvari odvijale slabo za ugled Renaulta," pravi Abiteboul.

Pri Toro Rossu bi sicer z odprtimi rokami sprejeli prevzem s strani Renaulta. "Da bi prešli v last prozvajalca motorjev? To bi bil  korak v pravo smer, ki ga to moštvo še potrebuje," je dejal vodja ekipe Franz Tost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.