Šport
19 ogledov

Najmlajši dirkaški par v F1

toro rosso carlos sainz ml. max verstappen EPA
Toro Rosso je na prizorišču prvih predsezonskih testiranj predstavil nov dirkalnik STR 10.

Toro Rosso v prihajajoči sezoni formule ena cilja na peto mesto v konstruktorski razvrstitvi, je na predstavitvi dirkalnika v Jerezu povedal šef ekipe Franz Tost. ''Sezona 2015 je nov izziv za vse nas. V STR 10 smo vložili veliko dela in prepričani smo, da nas čaka uspešno leto. Naš cilj je peto mesto med konstruktorji in pripravljeni smo dati vse od sebe, da ga dosežemo.''

Posebnost Red Bullove podružnice je nedvomno najmlajši dirkaški par v paddocku F1. Carloz Sainz, ml., 20-letni španski dirkač in sin nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, in Max Verstapen, 17-letni sin nekdanjega dirkača F1 Josa Verstappna, bosta imela veliko dela, če bosta hotela izboljšati sedmo mesto v lanskoletni razvrstitvi.

''Veseli me, da imamo nadarjena mlada dirkača, zaradi česar bo sezona še bolj razburljiva. Oba sta zmagovala na dirkah in osvajala prvenstva. Njune dirkaške sposobnosti so razlog, da ju je Red Bull pripeljal v Toro Rosso,'' je pojasnil Tost.

Verstappna, ki bo v na dirki v Melbournu star komaj 17 let, mesec in pol pred spektaklom v deželi tam spodaj že pošteno srbijo prsti. ''Komaj čakam, da se sezona začne. Dobro sem pripravljen na izziv,'' je povedal mladenič, ki je Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA) prisilil, da je poostrila nadzor nad postopkom pridobivanja dirkaške licence. 

Dirkalnike je pred začetkom sezone predstavila večina ekipe, z izjemo Mercedesa in Red Bulla. Najmočnejši moštvi zadnjih sezon bosta to opravili tik pred začetkom prvih testiranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.