Šport
15 ogledov

Lopez okrcal arhaično vodstvo F1

gerard lopez EPA
Šef Lotusa je kritiziral ''arhaično vodstvo'' formule ena, ki po njegovem mnenju ne zna tržiti najelitnejšega dirkaškega športa.

Gerard Lopez je brez dlake na jeziku spregovoril o arhaičnemu vodstvu formule ena, ki mu poveljuje 84-letni Bernie Ecclestone.

''Gledanost F1 strmo pada, čeprav smo na stezi priča izjemnemu dogajanju, res pa je, da bi se ga dalo še izboljšati. Šport mora pridobiti mlajše navijače in jih vključiti ne samo prek televizijskih zaslonov, temveč tudi prek interneta in družabnih omrežij,'' je povedal Lopez.

''Kar je še huje, F1 nima pravega tržnega oddelka, kar pomeni, da obstaja ogromen potencial za poslovne priložnosti,'' je dodal Luksemburžan, ki je v lanski sezoni ostro kritiziral nepravično porazdelitev denarja in skupaj z Sauberjem in Marussio grozil z bojkotom VN ZDA.

''Zakaj se potencialni investitorji ne vključijo v formulo ena, če zahtevane investicije niso problematične? Kaj jih zadržuje? Morda arhaično vodstvo in organizacija? Vsako leto se razdeli 900 milijonov dolarjev, a sistem daje tistim, ki imajo, namesto tistim, ki nimajo. Razlika se vseskozi povečuje, kar škoduje imidžu tekmovanja. Potencialni investitorji so zato previdni. Vse bi se dalo hitro urediti, a na žalost ekipe nimajo enakih ciljev ali želja,'' je sklenil šef Lotusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.