Šport
38 ogledov

F1 Supremo podprl Red Bull

ecclestone horner formula 1 EPA
Prvi mož F1 Bernie Ecclestone se je v sporu med Mercedesom in Red Bullom postavil na stran avstrijske ekipe.

Dogajanje po dirki za VN Avstralije je zaznamoval šef Red Bulla Christian Horner, ki je pozval k bolj izenačenemu tekmovanju, h kateremu naj bi s spremembo pravilnika pripomogla Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA).

Horner je odgovorne može obtožil, da so v preteklih letih storili vse za prekinitev dominacije ene ekipe, pa naj gre za Red Bull, McLaren ali Williams, medtem ko naj bi bil Mercedes v priviligiranem položaju.

Besede britanskega inženirja je v pogovoru za Reuters komentiral Bernie Ecclestone. ''Red Bullove besede 100-odstotno držijo. Obstaja pravilo, mislim, da ga je vnesel nekdanji predsednik FIE Max Mosley, ki pravi, da lahko FIA poskrbi za bolj izenačeno dirkanje, če kateri od ekip uspe nekaj čarobnega. V tem primeru je to Mercedes, ki je opravil izjemno delo, kar vsi priznavamo. Poskrbeti moramo za bolj izenačeno tekmovanje,'' je povedal F1 Supremo.

''Morali bi zamrzniti razvoj Mercedesovega motorja in vsem ostalim omogočiti, da ga dohitijo. FIO bi morali spodbujati k spremembam,'' je dodal Ecclestone. Na vprašanje, ali bi Red Bull res lahko zapustil elitno dirkaško tekmovanje, pa je 84-letnik odvrnil: ''Kdo ve? Dieter (Mateschitz, op. a.) je športen človek in ne verjamem, da se bo umaknil, ker ne zmaguje. Če bi zmagoval, bi bile možnosti za odhod večje.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.