Revanša? Slovenci novembra z ZDA!

Foto: EPA
Foto: EPA
Z Nogometne zveze Slovenije so v torek popoldne sporočili, da bo slovenska nogometna reprezentanca novembra v Stožicah odigrala prijateljsko tekmo z Združenimi državami Amerike. Varovanci novega selektorja Jürgena Klinsmanna so bili nasprotniki Slovenije že na lanskem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko so se na tekmi drugega kola skupinskega dela vrnili po zaostanku dveh golov in rešili remi (2:2).
Oglej si celoten članek

Priprave na kvalifikacijski ciklus za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji bo nogometna reprezentanca Slovenije začela proti stari znanki Združenim državam Amerike. Američani bodo z novim selektorjem Jürgenom Klinsmannom v Ljubljani gostovali 15. novembra, saj se bodo ravno takrat mudili na pripravah v Evropi, ko se bodo pomerili tudi s Francijo.

Nekaj več kot eno leto po prvem medsebojnem obračunu na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki (2:2) se bodo "jenkiji" spet pomerili z moštvom Slovenije. Na Ellis Parku v Johannesburgu so varovanci Matjaža Keka odigrali enega najboljših polčasov zadnjih let in ob premoru vodili z goli Valterja Birse in Zlatana Ljubijankića, preobrat Američanov pa sta v nadaljevanju zrežirala Landon Donovan in Michael Bradley, čigar oče Bob je pred kratkim zapustil selektorsko mesto.

Zdaj Američane vodi legendarni nemški napadalec Klinsmann, ki je bil z Nemčijo na domačem prvenstvu leta 2006 tako blizu finalu, a so njegov Elf ustavili Italijani. Klinsmann je ZDA do zdaj vodil na petih prijateljskih tekmah in premagal le Honduras (1:0), ostali rezultati pa so remi z Mehiko (1:1) in porazi proti Kostariki (0:1), Belgiji (0:1) in Ekvadorju (0:1). Pred tekmo je bil poln hvale na račun Slovenije:

"Na tekmo s Slovenijo gledam kot na še eno zelo dobro priložnost za naše fante, da bodo še nadgradili tisto, kar smo delali v zadnjih nekaj mesecih. Slovenija je sicer majhna država, ki pa je dosegla veliko. Dvakrat so se kvalificirali na svetovno prvenstvo, kar je pravzaprav neverjeten dosežek. Videl sem jih igrati v kvalifikacijah in na zadnjem svetovnem prvenstvu in moram reči, da sem bil navdušen."

Na zadnji tekmi proti Ekvadorju je bila prva postava ZDA: Howard; Bocanegra, Onyewu, Chandler, Cherundolo; Edu, Beckerman, Shea, Williams; Altidore, Dempsey. Igrali so še: Beasley, Buddle, Spector, Bradley, Ream in Agudelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.