Šport > Nogomet
25 ogledov

Revanša? Slovenci novembra z ZDA!

Valter Birsa Michael Bradley gol strel Steve Cherundolo EPA
Z Nogometne zveze Slovenije so v torek popoldne sporočili, da bo slovenska nogometna reprezentanca novembra v Stožicah odigrala prijateljsko tekmo z Združenimi državami Amerike. Varovanci novega selektorja Jürgena Klinsmanna so bili nasprotniki Slovenije že na lanskem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko so se na tekmi drugega kola skupinskega dela vrnili po zaostanku dveh golov in rešili remi (2:2).

Priprave na kvalifikacijski ciklus za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji bo nogometna reprezentanca Slovenije začela proti stari znanki Združenim državam Amerike. Američani bodo z novim selektorjem Jürgenom Klinsmannom v Ljubljani gostovali 15. novembra, saj se bodo ravno takrat mudili na pripravah v Evropi, ko se bodo pomerili tudi s Francijo.

Nekaj več kot eno leto po prvem medsebojnem obračunu na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki (2:2) se bodo "jenkiji" spet pomerili z moštvom Slovenije. Na Ellis Parku v Johannesburgu so varovanci Matjaža Keka odigrali enega najboljših polčasov zadnjih let in ob premoru vodili z goli Valterja Birse in Zlatana Ljubijankića, preobrat Američanov pa sta v nadaljevanju zrežirala Landon Donovan in Michael Bradley, čigar oče Bob je pred kratkim zapustil selektorsko mesto.

Zdaj Američane vodi legendarni nemški napadalec Klinsmann, ki je bil z Nemčijo na domačem prvenstvu leta 2006 tako blizu finalu, a so njegov Elf ustavili Italijani. Klinsmann je ZDA do zdaj vodil na petih prijateljskih tekmah in premagal le Honduras (1:0), ostali rezultati pa so remi z Mehiko (1:1) in porazi proti Kostariki (0:1), Belgiji (0:1) in Ekvadorju (0:1). Pred tekmo je bil poln hvale na račun Slovenije:

"Na tekmo s Slovenijo gledam kot na še eno zelo dobro priložnost za naše fante, da bodo še nadgradili tisto, kar smo delali v zadnjih nekaj mesecih. Slovenija je sicer majhna država, ki pa je dosegla veliko. Dvakrat so se kvalificirali na svetovno prvenstvo, kar je pravzaprav neverjeten dosežek. Videl sem jih igrati v kvalifikacijah in na zadnjem svetovnem prvenstvu in moram reči, da sem bil navdušen."

Na zadnji tekmi proti Ekvadorju je bila prva postava ZDA: Howard; Bocanegra, Onyewu, Chandler, Cherundolo; Edu, Beckerman, Shea, Williams; Altidore, Dempsey. Igrali so še: Beasley, Buddle, Spector, Bradley, Ream in Agudelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.