Rezervist Messi ukradel šov v Chicagu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Svetovni podprvaki Argentinci so se uvrstili v četrtfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva. Lionel Messi je prispeval tri gole in podajo.
Oglej si celoten članek

Gavči so v drugem nastopu v skupini D ugnali Panamo s 5:0 (1:0) in si priigrali še drugo zmago. V prvi tekmi skupine je Čile premagal Bolivijo z 2:1 (0:0).

A večer je bil povsem v znamenju argentinskega superzvezdnika Lionela Messija. Devetindvajsetletni nogometaš Barcelone je v Chicagu v igro vstopil šele v 61. minuti pri vodstvu z 1:0, ki ga je že v prvem polčasu dosegel Nicolas Otamendi (7.), nato pa skoraj sam opravil s Panamo. Med 68. in 87. minuto je dosegel tri gole za 4:0, nato pa v zadnji minuti pripravil še vse za peti gol, kjer je akcijo z glavo zaključil Sergio Agüero.

Messi, ki še ni povsem pozdravil poškodbe hrbta, na prvi tekmi proti branilcem naslova iz Čila, ki jo je dobila Argentina z 2:1, sploh ni igral, bržkone pa ga ne bo v začetni enajsterici tudi na tekmi z Bolivijo.

Argentina je torej že prvi četrtfinalist iz skupine. O drugem četrtfinalisti pa bosta v zadnjem krogu med sabo odločala Čile in Panama. Čile je po porazu z Argentino danes v Foxboroughu na obrobju Bostona ugnal Bolivijo. Oba gola za zmagovalce je dosegel Arturo Vidal. Prvič je zadel takoj po menjavi strani, za gol je Čile potreboval 37 sekund, drugič pa v sodnikovem podaljšku z enajstmetrovke. Vmes je Jhasmani Campos s prostega strela izenačil na 1:1 in dolgo je kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca.

Copa America, izidi:

Skupina D

Čile - Bolivija 2:1 (0:0)
Argenitina - Panama 5:0 (1:0)

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.