Šport > Nogomet
44 ogledov

Rezervist Messi ukradel šov v Chicagu

lionel messi Profimedias
Svetovni podprvaki Argentinci so se uvrstili v četrtfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva. Lionel Messi je prispeval tri gole in podajo.

Gavči so v drugem nastopu v skupini D ugnali Panamo s 5:0 (1:0) in si priigrali še drugo zmago. V prvi tekmi skupine je Čile premagal Bolivijo z 2:1 (0:0).

A večer je bil povsem v znamenju argentinskega superzvezdnika Lionela Messija. Devetindvajsetletni nogometaš Barcelone je v Chicagu v igro vstopil šele v 61. minuti pri vodstvu z 1:0, ki ga je že v prvem polčasu dosegel Nicolas Otamendi (7.), nato pa skoraj sam opravil s Panamo. Med 68. in 87. minuto je dosegel tri gole za 4:0, nato pa v zadnji minuti pripravil še vse za peti gol, kjer je akcijo z glavo zaključil Sergio Agüero.

Messi, ki še ni povsem pozdravil poškodbe hrbta, na prvi tekmi proti branilcem naslova iz Čila, ki jo je dobila Argentina z 2:1, sploh ni igral, bržkone pa ga ne bo v začetni enajsterici tudi na tekmi z Bolivijo.

Argentina je torej že prvi četrtfinalist iz skupine. O drugem četrtfinalisti pa bosta v zadnjem krogu med sabo odločala Čile in Panama. Čile je po porazu z Argentino danes v Foxboroughu na obrobju Bostona ugnal Bolivijo. Oba gola za zmagovalce je dosegel Arturo Vidal. Prvič je zadel takoj po menjavi strani, za gol je Čile potreboval 37 sekund, drugič pa v sodnikovem podaljšku z enajstmetrovke. Vmes je Jhasmani Campos s prostega strela izenačil na 1:1 in dolgo je kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca.

Copa America, izidi:

Skupina D

Čile - Bolivija 2:1 (0:0)
Argenitina - Panama 5:0 (1:0)

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.