Ribéry v boj z Messijem in Ronaldom

Foto: EPA
Foto: EPA
Za naslov najboljšega nogometaša po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa) v sezoni 2012/13 se bodo letos pomerili Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Franck Ribéry.
Oglej si celoten članek

Branilec naslova Andrés Iniesta letos ni prišel med tri finaliste izbora najboljšega nogometaša Evropske nogometne zveze (Uefa), ki bo tudi letos za nagrado izbirala med "stalnima osumljencema" Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom, zvezdnikoma Barcelone in Real Madrida pa se bo pridružil še Franck Ribéry (Bayern München).

Imena treh finalistov so v torek sporočili s sedeža Uefe v Nyonu, med omenjeno trojico pa bodo končnega zmagovalca 29. avgusta izbrali novinarji, ki bodo v živo glasovali med žrebom skupinskega dela Lige prvakov v Monte-Carlu.

Med desetimi štirje Bayernovi

Ronaldo je bil v zadnji sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja najboljši strelec z 12 zadetki, medtem ko je Argentinec sijal predvsem v španski ligi, kjer je zabil rekordnih 46 golov. Ribéry je bil eden glavnih motorjev bavarskega naskoka na evropski in nemški prestol.

Seznam desetih najboljših nogometašev sezone sestavljajo še Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Arjen Robben, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (vsi Bayern München), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) in Robin van Persie (Manchester United).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.