Riesch: Kar dela Tina, ni mogla niti Janica

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemka Maria Höfl Riesch je pred dvema sezonama osvojila veliki kristalni globus za najboljšo smučarko v svetovnem pokalu, letos pa je glede na njen zaostanek in izjave pred petkovim slalomom v Zagrebu že izgubila upanje na vnovičen uspeh.
Oglej si celoten članek

Alpske smučarke po paralelni tekmi v Münchnu v petek v Zagrebu čaka prvi klasični slalom v letu 2013. Maria Höfl Riesch ima že eno zmago na Sljemenu.

Nemka je najbližja zasledovalka Tine Maze v boju za veliki kristalni globus, a po skoraj polovici sezone za slovensko šampionko zaostaja že za skoraj 500 točk.

"Forma? Imela sem že boljše dni. Iščem stalno formo. Počutim se dobro, zato se želim v Zagrebu zavihteti na stopničke," pravi Rieschova, ki v odsotnosti poškodovane slalomske kraljice Avstrijke Marlies Schild med favoritinje petkovega slaloma uvršča veliko smučark, posebej pa izpostavlja Tino Maze, ki po njenih besedah letos preprosto dominira.

"Ne razmišljam o velikem kristalnem globusu. Osredotočam se le na svoje nastope. Le z vrhunskimi predstavami lahko konkuriram za vrh. Tina je letos neverjetna. Če bo nadaljevala v takem ritmu, potem ni vprašanja, kdo bo na stopničkah. Ona je na vsaki tekmi med najboljšimi tremi, in to v vseh disciplinah. To ni uspevalo še nikomur, niti moji veliki vzornici iz otroštva Janici Kostelić," pravi trenutno tretja slalomistka sveta.

Nemka je z Janico ostala v stiku: "Za novo leto sva se srečali v Münchnu. Janica je super punca, jo spoštujem in me veseli, da imava dober odnos," je hrvaškim novinarjem povedala Riescheva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.