Šport
19 ogledov

Riesch: Kar dela Tina, ni mogla niti Janica

Höfl Riesch Lake Louise trening smuk EPA
Nemka Maria Höfl Riesch je pred dvema sezonama osvojila veliki kristalni globus za najboljšo smučarko v svetovnem pokalu, letos pa je glede na njen zaostanek in izjave pred petkovim slalomom v Zagrebu že izgubila upanje na vnovičen uspeh.

Alpske smučarke po paralelni tekmi v Münchnu v petek v Zagrebu čaka prvi klasični slalom v letu 2013. Maria Höfl Riesch ima že eno zmago na Sljemenu.

Nemka je najbližja zasledovalka Tine Maze v boju za veliki kristalni globus, a po skoraj polovici sezone za slovensko šampionko zaostaja že za skoraj 500 točk.

"Forma? Imela sem že boljše dni. Iščem stalno formo. Počutim se dobro, zato se želim v Zagrebu zavihteti na stopničke," pravi Rieschova, ki v odsotnosti poškodovane slalomske kraljice Avstrijke Marlies Schild med favoritinje petkovega slaloma uvršča veliko smučark, posebej pa izpostavlja Tino Maze, ki po njenih besedah letos preprosto dominira.

"Ne razmišljam o velikem kristalnem globusu. Osredotočam se le na svoje nastope. Le z vrhunskimi predstavami lahko konkuriram za vrh. Tina je letos neverjetna. Če bo nadaljevala v takem ritmu, potem ni vprašanja, kdo bo na stopničkah. Ona je na vsaki tekmi med najboljšimi tremi, in to v vseh disciplinah. To ni uspevalo še nikomur, niti moji veliki vzornici iz otroštva Janici Kostelić," pravi trenutno tretja slalomistka sveta.

Nemka je z Janico ostala v stiku: "Za novo leto sva se srečali v Münchnu. Janica je super punca, jo spoštujem in me veseli, da imava dober odnos," je hrvaškim novinarjem povedala Riescheva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.