Šport
40 ogledov

Maze: Naporen urnik je zame prednost

tina maze slalom st. moritz EPA
Tina Maze bo ob 16. uri nastopila že na svoji 14. tekmi sezone. Brutalen urnik Črnjanke očitno ne moti, saj je pred današnjim slalomom, na katerem bo na dresu nosila številko 4, dejala, da je naporni urnik tekem zanjo prej prednost kot slabost.

Tina Maze je na letošnjih trinajstih preizkušnjah alpskih smučark na odru za zmagovalke stala že osemkrat, kar petkrat na najvišji stopnički.

Danes je v švedskem Aareju pod reflektorji tretji slalom sezone. Črnjanka se bo pod umetno svetlobo podala kot četrta, v prvih dveh slalomih letos pa je vknjižila tretje in četrto mesto. Trener vodilne smučarke v svetovnem pokalu Andrea Massi pravi, da bo treba stisniti zobe in narediti rezultat, pri svoji varovanki pa ne vidi znakov utrujenosti.

Tudi Korošica pravi, da jo naporen urnik ne moti, saj v smučanju uživa, slaloma pa se že veseli. Včerajšnje "le“ tretjo mesto v veleslalomu jo po štirih zaporednih zmagah v omenjenih disciplinah ni razočaralo, saj je v boju za veliki kristalni globus še povišala vodstvo pred najbližjimi zasledovalkami. Medtem ko je pred sezono najresnejša tekmica Slovenke Američanka Lindsey Vonn po slabih rezultatih v tehničnih disciplinah zapustila belo karavano, pa je največja tekmica Mazejeve Nemka Maria Hoefl-Riesch na veleslalomu le pokazala zobe, zaostanek 351 točk pa bo skušala končno znižati na slalomu. Nemka, ki nosi rdečo majico vodilne v slalomskem seštevku, ima številko 3. Druga slovenska predstavnica Ana Drev ima številko 57.

Komentarjev 2
  • Pepe007 13:19 20.december 2012.

    Verjetno bo morala menjati bivališče zaradi davkarije. Edino če lahko nagrado dobi na svoje podjetje (tim) in potem obračuna vse stroške. Potem dobiček ne bo ne vem koliko. Če gre na fizično osebo in dohodnina, je ob polovico.

  • sweetdogs 12:05 20.december 2012.

    Uuuu to bo pa zabolelo Slovenceljne... zelo lepo, da zmaguje ampak da bo pa tolk zaslužla... To pa že ne! Vse ji pobrat!