Šport
26 ogledov

Tina pozdravila odpoved tekme

Maze drugi trening Val d'Isere alpsko smučanje smuk EPA
Tina Maze, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, je odpoved superveleslaloma v francoskem Val d'Iseru dobro dela zaradi nepričakovanega dneva premora pred napornimi naslednjimi dnevi. V nedeljo bo v Courchevelu veleslalom, v sredo, 19. decembra, veleslalom v Aareju na Švedskem, kjer bo dan pozneje še slalom.

"Dobra sem v treh disciplinah, tudi v smuku pa lahko pridem med deseterico. Toda najpomembnejše za osvojitev kristalnega globusa je, da zmagujem v moji najmočnejši disciplini. To je veleslalom," je dejala Mazejeva. V nedeljo bo glavna favoritinja za zmago, saj je bila prva na treh veleslalomih zapored (Sölden, Aspen, St. Moritz), kar je pred njo zadnji uspelo Francozinji Tessi Worley med 27. novembrom in 28. decembrom, ko je zmagala v Aspnu, St. Moritzu in Semmeringu.

Mazejeva bi se v primeru nedeljskega slavja izenačila z Italijanko Denise Karbon, ki je štirikrat zapored zmagala med 27. oktobrom 2007 in 5. januarjem 2008 (Sölden, Panorama, Lienz, Špindleruv Mlyn). Črnjanka bi s tem še povečala vodstvo v pokalu; po enajstih tekmah sezone ima 699 točk, Nemka Maria Höfl-Riesch jih ima 463 in za Črnjanko zaostaja za 236 točk, tretja je Lindsey Vonn (414).

Maze St. Moritz veleslalom svetovni pokal alpsko smučanje zmaga cilj veselje | Avtor: EPA EPA
"Če bi me vprašali pred začetkom sezone, sem dosegla več, kot sem pričakovala. Dejstvo pa je, da je potem, ko sem videla, da izjemno dobro smučam v primerjavi s tekmicami že v Söldnu, je to postalo normalno. Zato si želim tako le še nadaljevati. Zavedam se, da konkurenca ne spi in da si želi izboljšati dosežke. Normalno je tudi, da forma niha. Če bomo normalno trenirali med tekmami ali pa da, tako kot danes, kakšna tekma odpade, mi to olajša delo. Če bi imeli tri tekme zapored, bi bila nekoliko prikrajšana v primerjavi z drugimi. V trenutnem položaju sem v središču pozornosti in tega nisem vajena. Odgovori na vprašanja novinarjev iz vsega sveta je nekaj, na kar nisem vajena. Zato mi je današnja odpoved prišla kar prav in se bom lahko malo spočila. Če bi bila danes tekma, bi morala napadati na vso moč in se osredotočiti na tekmo. Danes je tekma odpadla in sem lahko normalo vstala in pojedla sendvič dopoldne in ne že ob šestih zjutraj. Malo urnika in ritma običajnih ljudi mi je prišlo zelo prav," je povedala Mazejeva, ki jo pred svetovnim prvenstvom v Schladmingu čakajo še štirje veleslalomi: Courchevel, Aare, Semmering in Maribor.

Izvrstni rezultati Tine Maze v tej zimi so spodbudili tudi navijače, da bodo v večjem številu s sloganom "Navijamo za Tino Maze" spremljali najboljšo slovensko smučarko na tekmovanjih. Za navijače so v Koraturju pripravili pakete za ogled tekem. Za prvih 150 najbolj zvestih navijačev je na voljo paket petih tekem za 110 evrov, vključene pa so tekme v Semmeringu (28. december), Zagrebu (4. januar), Flachau (15. januar), Cortina D'Ampezzo (20. januar) in veleslalom na mariborskem Pohorju (26. januarja). Navijači bodo dobili še šal in kapo z logotipom ekipe Tine Maze, ter posebno presenečenje iz Milke. Prav tako pa so v tem navijaškem sklopu na voljo tudi vstopnice za svetovno prvenstvo Schladmingu februarja prihodnje leto (za veleslalom, slalom in superveleslalom).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.