Rijkaard: "Mourinhov načrt ne prinaša uspeha"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji trener Barcelone Frank Rijkaard pozna recept za uspeh proti katalonskemu velikanu.
Oglej si celoten članek

"Če hočeš premagati Barcelono, se moraš prilagoditi njenemu slogu igre. Večina ekip, ki so uspele proti Barçi, je imela zelo organizirano in disciplinirano obrambo," je dejal sedanji selektor Savdske Arabije Frank Rijkaard.

"Inter in Chelsea sta oba na tak način premagala Barcelono v Ligi prvakov, potem je tu še Real Madrid. Oni so uspeli Katalonce ugnati s pristopom, ki bi mu lahko rekli 'Mourinhov recept' in izvira iz njegovih časov pri Chelseaju. Če ta taktični načrt uporabiš proti Kataloncem, ti bo uspelo enkrat v desetih primerih, nikakor pa ne garantira uspeha," je glede Mourinhevega taktičnega načrta, ki vključuje agresivno pokrivanje nasprotnika že pri njegovi organizaciji igre iz zadnje linije, povedal Nizozemec.

Na vprašanje, ali se čuti zaslužnega za uspehe "Blaugrane" v zadnjih letih, je odgovoril negativno. "Vsekakor nisem odgovoren za zadnje uspehe. Jaz sem le eden od tistih, ki smo bili zraven. Bil sem uspešen, a vse dolgujem kolektivnemu trudu ekipe."

Za konec je nekdanji igralec Milana dodal še: "Srečen sem, da sem preživel pet let pri Barceloni, lepo je imeti tako prekrasne spomine," je zaključil Rijkaard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.