Šport > Nogomet
18 ogledov

Rijkaard: "Mourinhov načrt ne prinaša uspeha"

Žurnal24 main
Nekdanji trener Barcelone Frank Rijkaard pozna recept za uspeh proti katalonskemu velikanu.

"Če hočeš premagati Barcelono, se moraš prilagoditi njenemu slogu igre. Večina ekip, ki so uspele proti Barçi, je imela zelo organizirano in disciplinirano obrambo," je dejal sedanji selektor Savdske Arabije Frank Rijkaard.

"Inter in Chelsea sta oba na tak način premagala Barcelono v Ligi prvakov, potem je tu še Real Madrid. Oni so uspeli Katalonce ugnati s pristopom, ki bi mu lahko rekli 'Mourinhov recept' in izvira iz njegovih časov pri Chelseaju. Če ta taktični načrt uporabiš proti Kataloncem, ti bo uspelo enkrat v desetih primerih, nikakor pa ne garantira uspeha," je glede Mourinhevega taktičnega načrta, ki vključuje agresivno pokrivanje nasprotnika že pri njegovi organizaciji igre iz zadnje linije, povedal Nizozemec.

Na vprašanje, ali se čuti zaslužnega za uspehe "Blaugrane" v zadnjih letih, je odgovoril negativno. "Vsekakor nisem odgovoren za zadnje uspehe. Jaz sem le eden od tistih, ki smo bili zraven. Bil sem uspešen, a vse dolgujem kolektivnemu trudu ekipe."

Za konec je nekdanji igralec Milana dodal še: "Srečen sem, da sem preživel pet let pri Barceloni, lepo je imeti tako prekrasne spomine," je zaključil Rijkaard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.