Rio Ferdinand sredi policijske preiskave?

Foto: EPA
Foto: EPA
Medtem ko je bil John Terry zaradi suma rasističnega vedenja spoznan za nedolžnega, pa je zaradi Twitterja že vzklila nova rasna afera. Eden izmed udeležencev je, ironično, Rio Ferdinand.
Oglej si celoten članek

O sodnem procesu Johna Terryja je bilo prelitega veliko črnila, angleški nogometaš pa jo je na koncu odnesel brez posledic. Terry naj bi na obračunu med Chelseajem in Queens Park Rangers rastistično ozmerjal Antona Ferdinanda, brata Ria Ferdinanda. Slednji se je na socialnem omrežju Twitter odzval na zapis enega izmed anonimnih uporabnikov, čigar besede so bile prav tako rasistično obarvane. Rio je bil nad komentarjem vidno navdušen.

"S strani drugih uporabnikov smo prejeli veliko pritožb glede domnevnih rasističnih opazk na socialnem omrežju. Vse obtožbe bomo temeljito preiskali, da ugotovimo, ali so bila storjena kriminalna dejanja," je zapisala tiskovna predstavnica policije. Ferdinand, ki se je komentarju na račun Ashleyja Cola iz srca nasmejal, je pozneje zapisal: "Kar sem rekel včeraj, ni rasistična opazka. To je sleng, ki ga mnogi uporabljajo za nekoga, ki je dvoličen. No, tako."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.