Rise čaka Latvija, Švedi in Čehi prvi

Foto: Žurnal24 Slovence prva tekma čaka v četrtek ob 16.15. (Foto: EPA)
Hokejisti Danske so na SP v hokeju premagali Latvijo po kazenskih strelih. To pomeni, da se bo Slovenija v četrtek ob 16.15 pomerila s tokratnimi poraženci, Latvijci. Šestica Švedov proti ZDA (6:2).
Oglej si celoten članek

Hokejisti Švedske so z učinkovito drugo tretjino (3:0) pobegnili Američanom in jim na koncu odčitali pravo hokejsko lekcijo. Skandinavci so z zmago preskočili tako Norveško kot tudi ZDA, tako da so na koncu osvojili celo prvo mesto v skupini, kar jim prinaša tudi velike tri točke pred nadaljevanjem tekmovanja. Patrik Berglund je zabil dvakrat, Američanom pa ni pomagala slaba predstava vratarja Ala Montoye. Zanimivo: Švedi so proti čezlužcem na svetovnih prvenstvih v novem tisočletju izgubili le enkrat, leta 2005.

Jaromir Jagr je zabil zmagoviti gol na tekmi med Češko in Finsko, na kateri so "domačini" ohranili stoodstoten izkupiček pred nadaljevanjem tekmovanja, v katerega bodo prenesli kar šest točk (2:1). Po vodstvu Čehov so Finci sicer znižali le nekaj sekund pred koncem, ko so iz igre potegnili vratarja in igrali s hokejistom več, toda podaljška jim ni uspelo izsiliti. Še en tesen obračun vedno bolj tradicionalnih rivalov je z 31 obrambami na češko stran prevesil tudi vratar Ondrej Pavelec.

Slovenci najprej z Latvijci
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Slovaškem se bodo v skupini za obstanek borile reprezentance Slovenije, Latvije, Belorusije in Avstrije. Zadnji sta v to skupino danes padli še Avstrija po porazu z Norveško (0:5) ter Latvija po porazu po kazenskih strelih z Dansko (2:3).

Četrtouvrščene ekipe vseh predtekmovalnih skupin se bodo na SP borile za obstanek, medtem ko bodo prve tri nadaljevale tekmovanje v skupinah E in F, kjer si bodo poskušale zagotoviti četrtfinale. V skupini za obstanek bodo ekipe igrale po sistemu vsaka z vsako. Dve prvouvrščeni bosta na koncu ostali med elito tudi v sezoni 2012, medtem ko bosta zadnji dve izpadli v divizijo I, od koder sta si letos napredovanje zagotovili Italija in Kazahstan.

Slovenija bo v soboto igrala še proti Avstriji, v nedeljo pa proti Belorusiji.

Svetovno prvenstvo v hokeju, predtekmovanje, 3. kolo:

Skupina C

Avstrija : Norveška 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Koivu (7), Olimb (10), Holos (11), Spets (40), Bastiansen (50)

Švedska : ZDA 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Berglund (18, 36), Kruger (24), Sjogren (31), Ericsson (57), Petrasek (59); Fowler (19), Wheeler (51)

Lestvica: 1. Švedska 7 točk, 2. ZDA 6, 3. Norveška 5, 4. Avstrija 0.

Skupina D

Danska : Latvija 3:2* (1:0, 1:2, 0:0)
Christensen (2, 29); Cipulis (24), Redlihs (36)
* - po kazenskih strelih

Finska : Češka 1:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Salmela (60); Michalek (25), Jagr (43)

Lestvica: 1. Češka 9 točk, 2. Finska 5, 3. Danska 2, 4. Latvija 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.