Risi po vstopnico za elito v Seul

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na kongresu Mednarodne hokejske zveze IIHF, ki pravkar poteka v Stockholmu, so hokejske zveze potrdile edino kandidatko za organizacijo svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, in sicer Južno Korejo. Slovenija se bo v elitno skupino tako poskušala uvrstiti v Seulu, točen datum tekmovanja pa za zdaj še ni znan.
Oglej si celoten članek

Na turnirju bodo ob gostiteljih in risih nastopile še Avstrija, Madžarska, Ukrajina in Japonska. V višji razred bosta napredovali prvouvrščeni reprezentanci, zadnja pa bo šla v nižji rang tekmovanja. Države, ki nastopajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel, sicer predlagajo, da bi bil turnir izveden med 26. aprilom in 2. majem.

Datum prvenstva bo potrjen v roku desetih dni, saj sta Slovenija in Avstrija predlagali poznejši datum od predlaganega s strani organizatorja. Na kongresu so povedali, da obe zvezi sodelujeta na Olimpijskih igrah, kar pomeni, da bodo morali tudi skupni ligi (INL in EBEL) prestaviti za vsaj tri tedne.

Delegati na kongresu IIHF so z 63 glasovi za potrdili Nemčijo in Francijo za organizatorki svetovnega prvenstva elitne divizije za leto 2017. Drugi skupni kandidatki Danska in Latvija sta prejeli 45 glasov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.