Šport
16 ogledov

Risi po vstopnico za elito v Seul

Sport 16.04.2012 hokej, Ljubljana, SP divizije I (skupina A), 2. krog, Slovenija Saša Despot
Na kongresu Mednarodne hokejske zveze IIHF, ki pravkar poteka v Stockholmu, so hokejske zveze potrdile edino kandidatko za organizacijo svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, in sicer Južno Korejo. Slovenija se bo v elitno skupino tako poskušala uvrstiti v Seulu, točen datum tekmovanja pa za zdaj še ni znan.

Na turnirju bodo ob gostiteljih in risih nastopile še Avstrija, Madžarska, Ukrajina in Japonska. V višji razred bosta napredovali prvouvrščeni reprezentanci, zadnja pa bo šla v nižji rang tekmovanja. Države, ki nastopajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel, sicer predlagajo, da bi bil turnir izveden med 26. aprilom in 2. majem.

Datum prvenstva bo potrjen v roku desetih dni, saj sta Slovenija in Avstrija predlagali poznejši datum od predlaganega s strani organizatorja. Na kongresu so povedali, da obe zvezi sodelujeta na Olimpijskih igrah, kar pomeni, da bodo morali tudi skupni ligi (INL in EBEL) prestaviti za vsaj tri tedne.

Delegati na kongresu IIHF so z 63 glasovi za potrdili Nemčijo in Francijo za organizatorki svetovnega prvenstva elitne divizije za leto 2017. Drugi skupni kandidatki Danska in Latvija sta prejeli 45 glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.