Risi pred SP klonili po kazenskih strelih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Berlinu z domačo zasedbo Nemčije izgubila po kazenskih strelih s 3:4. Po rednem delu in podaljških je bil izid neodločen 3:3 (1:0, 1:2, 1:1; 0:0).
Oglej si celoten članek

Za Slovenijo je v prvi tretjini zadel Klemen Pretnar, v drugi Anže Kopitar, v tretji pa Žiga Pance. Pri kazenskih strelih sta bila za Slovenijo uspešna Rok Tičar in Jan Muršak.

Risi so povedli v 12. minuti tekme, ko je Pretnar zadel ob igri z igralcem več. Z vodstvom Slovencev se je prva tretjina tudi končala, sredi druge pa sta za preobrat z zadetkoma poskrbela Michael Wolf in Yasin Ehliz. Nato se je med strelce vpisal še največji zvezdnik v slovenski izbrani vrsti, a so gostitelji po zadetku Patricka Hagerja v 44. minuti znova vodili. Gostje so bili nato boljši, Aleš Kranjc je najprej zadel okvir vrat, Pance pa je v 56. minuti poskrbel za končni izid rednega dela dvoboja. 

V podaljšku so bili bližje zmagi Slovenci, Pretnar je skoraj zadel za zmago, a je plošček od prečke odletel pod strop dvorane. Luka Gračnar je na drugi strani mirno zaustavil polprotinapad Müllerja. Kazenski streli so bili odločeni šele v sedmi seriji; potem ko sta najprej zadela Muršak in Tičar, za domače pa  Reimer in Plachta, je v zadnji seriji odločil Kai Hospelt.

Slovenija je tako s prvim porazom končala niz pripravljalnih dvobojev pred SP. Prvih pet je dobila, dve z Japonsko, po eno pa s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko. Po dvoboju v Berlinu se bodo Slovenci odpravili na prizorišče svetovnega prvenstva v Ostravo, kjer jih prva tekma z Belorusijo čaka v soboto ob 16.15.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.