Šport
67 ogledov

Risi pred SP klonili po kazenskih strelih

hokej Slovenija Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Berlinu z domačo zasedbo Nemčije izgubila po kazenskih strelih s 3:4. Po rednem delu in podaljških je bil izid neodločen 3:3 (1:0, 1:2, 1:1; 0:0).

Za Slovenijo je v prvi tretjini zadel Klemen Pretnar, v drugi Anže Kopitar, v tretji pa Žiga Pance. Pri kazenskih strelih sta bila za Slovenijo uspešna Rok Tičar in Jan Muršak.

Risi so povedli v 12. minuti tekme, ko je Pretnar zadel ob igri z igralcem več. Z vodstvom Slovencev se je prva tretjina tudi končala, sredi druge pa sta za preobrat z zadetkoma poskrbela Michael Wolf in Yasin Ehliz. Nato se je med strelce vpisal še največji zvezdnik v slovenski izbrani vrsti, a so gostitelji po zadetku Patricka Hagerja v 44. minuti znova vodili. Gostje so bili nato boljši, Aleš Kranjc je najprej zadel okvir vrat, Pance pa je v 56. minuti poskrbel za končni izid rednega dela dvoboja. 

V podaljšku so bili bližje zmagi Slovenci, Pretnar je skoraj zadel za zmago, a je plošček od prečke odletel pod strop dvorane. Luka Gračnar je na drugi strani mirno zaustavil polprotinapad Müllerja. Kazenski streli so bili odločeni šele v sedmi seriji; potem ko sta najprej zadela Muršak in Tičar, za domače pa  Reimer in Plachta, je v zadnji seriji odločil Kai Hospelt.

Slovenija je tako s prvim porazom končala niz pripravljalnih dvobojev pred SP. Prvih pet je dobila, dve z Japonsko, po eno pa s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko. Po dvoboju v Berlinu se bodo Slovenci odpravili na prizorišče svetovnega prvenstva v Ostravo, kjer jih prva tekma z Belorusijo čaka v soboto ob 16.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.