Risi zdržali proti mladim Norvežanom

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je na predzadnji tekmi v pripravah na bližnje svetovno prvenstvo elitne skupine premagala Norveško s 5:3 (1:0, 3:0, 1:3).
Oglej si celoten članek

Slovenci so opravili predzadnje testno dejanje pred SP, ki se bo zanje začelo naslednjo soboto v Parizu. V prvi od dveh zaporednih tekem na turnirju v St. Peterburgu so premagali Norveško s 5:3, potem ko so na začetku zadnjega dela vodili že s 4:0.

Noreveška je v Sankt Peterburg pripotovala z dokaj mlado ekipo, kar pa po mnenju selektorja Nika Zupančiča ne bi smel biti razlog za kakršnokoli podcenjevanje.

Že v tretji minuti je Ken Ograjenšek v norveški obrambni tretjini priboril plošček, ga pripeljal izza gola ter na sredini našel prostega Aleša Mušiča, ki ga je z lahkoto poslal v zgornji desni kot norveške mreže. Sodnik ga je nato sicer potrdil šele po ogledu posnetka. Slovenija je tako prešla v zgodnje vodstvo, ki je vneslo nekaj zmede v norveške vrste, saj so v minutah, ki so sledile, le s težavo prihajali iz svoje tretjine.

Na drugi strani je slovenska izbrana vrsta imela kar nekaj priložnosti za povišanje prednosti. Na prelomu tretjine je zbranost pri podajah na slovenski strani nekoliko popustila, kar so Norvežani poskušali izkoristiti. Prvo pravo priložnost so imeli v 12. minuti, ko se je pred slovenskim golom sam znašel eden izmed njihovih napadalcev, kar pa ni zmedlo slovenskega čuvaja mreže Matije Pintariča. Sledili sta dve zaporedni kazni za Slovenijo, tako da so se Slovenci branili tudi le s tremi proti petim, ob koncu prvega dela pa je bila pobuda spet slovenska, novega zadetka pa ni bilo.

Prednost štirih zadetkov

Slovenci so prednost na terenu obdržali tudi v drugem delu, v vratih pa sta se na polovici tekme zamenjala Pintarič in Luka Gračnar. Tudi po izteku vseh kazni je Slovenija pritiskala na nasprotnikov gol, kar se je v 32. minuti obrestovalo z novim zadetkom. Andrej Tavželj je v neposredni bližini gola našel prostega Roberta Saboliča, ta pa je plošček še drugič na nocojšnji tekmi poslal za hrbet norveškega vratarja.

Sledile so kazni na slovenski strani, ki jih je obramba brez težav zdržala, ob koncu pa je Slovenija spet zadevala. V 39. minuti je Boštjan Goličič izza gola našel povsem prostega Žigo Panceta. V zadnjih sekundah pa je, po podaji Aleša Kranjca, podobno storil še Anže Kuralt in risi so na zadnji odmor odšli s štirimi zadetki v norveški mreži.

Norvežani dvakrat izkoristili številčno premoč

Zadnji del tekme je spet minil v znamenju številnih izključitev na slovenski strani. Eno izmed takšnih številčnih premoči na ledu so nasprotniki izkoristili v 50. minuti in znižali slovensko vodstvo na 4:1. Slovenski odgovor je sledil že v naslednji minuti, ko je po podajah Roberta Saboliča in Žige Jegliča mrežo zatresel kapetan Jan Muršak.

Na drugi strani so z odgovorom pohiteli tudi Norvežani in v 52. minuti znižali na 5:2. Prekrški in s tem tudi izključitve na slovenski strani so se nadaljevale vse do konca tekme, nasprotniki pa so številčno prednost izkoristili še v 56. minuti za znižanje končne zmage Slovenije na 5:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.