River Plate 90 minut od izpada

Foto: EPA
Foto: EPA
River Plate z Buenos Airesa, ki ima v svoji 110-letni zgodovini igranja v prvi argentinski ligi rekordnih 33 naslovov prvaka, je le še 90 minut oddaljen od nazadovanja v drugo ligo. Prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za obstanek so proti Belgranu iz Cordobe izgubili z 0:2.
Oglej si celoten članek

Belgrano, četrtouvrščeno moštvo minule sezone druge argentinske lige, je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za prvo ligo z 2:0 premagalo najuspešnejši argentinski klub vseh časov, River Plate. Gola sta dosegla Cesar Mansanelli in Cesar Pereyra.

River Plate je naslov prvaka nazadnje osvojil leta 2008, v zadnjih treh sezonah pa je imel 17. najslabši koeficient zmag in porazov in se mora tako kljub devetemu mestu v letošnji sezoni Clausure za obstanek med elito boriti v dodatnih kvalifikacijah.

Tekma je bila po drugem zadetku Belgrana za 20 minut prekinjena, ko je nekaj navijačev River Plata, ki so prispeli v Cordobo, vdrlo na zelenico. Spravili so se na svoje igralce ter zahtevali, naj  igrajo bolje in naj nesposobno vodstvo končno odstopi.

V nadaljevanju River Plate sploh ni igral slabo. Imeli so priložnosti iz prostih strelov, podaj iz kota, udarili so številne bombe z razdalje, a je bil vratar Belgrana Juan Carlos Olave vselej na pravem mestu. Ob koncu so jim popustili živci in trije so morali predčasno pod prho.

Spomnimo: na zadnji tekmi rednega dela Clausure je enega od navijačev River Plata od razočaranja izdalo srce in je v bolnišnici umrl.

Edino upanje River Plata je povratna tekma to nedeljo v Buenos Airesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.