Šport > Nogomet
14 ogledov

River Plate 90 minut od izpada

River Plate 2011 EPA
River Plate z Buenos Airesa, ki ima v svoji 110-letni zgodovini igranja v prvi argentinski ligi rekordnih 33 naslovov prvaka, je le še 90 minut oddaljen od nazadovanja v drugo ligo. Prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za obstanek so proti Belgranu iz Cordobe izgubili z 0:2.

Belgrano, četrtouvrščeno moštvo minule sezone druge argentinske lige, je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za prvo ligo z 2:0 premagalo najuspešnejši argentinski klub vseh časov, River Plate. Gola sta dosegla Cesar Mansanelli in Cesar Pereyra.

River Plate je naslov prvaka nazadnje osvojil leta 2008, v zadnjih treh sezonah pa je imel 17. najslabši koeficient zmag in porazov in se mora tako kljub devetemu mestu v letošnji sezoni Clausure za obstanek med elito boriti v dodatnih kvalifikacijah.

Tekma je bila po drugem zadetku Belgrana za 20 minut prekinjena, ko je nekaj navijačev River Plata, ki so prispeli v Cordobo, vdrlo na zelenico. Spravili so se na svoje igralce ter zahtevali, naj  igrajo bolje in naj nesposobno vodstvo končno odstopi.

V nadaljevanju River Plate sploh ni igral slabo. Imeli so priložnosti iz prostih strelov, podaj iz kota, udarili so številne bombe z razdalje, a je bil vratar Belgrana Juan Carlos Olave vselej na pravem mestu. Ob koncu so jim popustili živci in trije so morali predčasno pod prho.

Spomnimo: na zadnji tekmi rednega dela Clausure je enega od navijačev River Plata od razočaranja izdalo srce in je v bolnišnici umrl.

Edino upanje River Plata je povratna tekma to nedeljo v Buenos Airesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.