Šport > Nogomet
17 ogledov

Ustavili Neymarja, vroče na tribunah

Copa libertadores prva tekma finale
1/18
Reuters
Nogometaši urugvajskega Peñarola in brazilskega Santosa so se na prvi finalni tekmi Cope libertadores v Montevideu razšli z neodločenim izidom 0:0. Sebastian Sosa je ustavil vse nevarne strele Neymarja. Urugvajski navijači so pripravili pravi spektakel.

Santos, ki lovi svoj tretji naslov v južnoameriški različici Lige prvakov, je imel na tekmi lepše priložnosti za zadetek. Najnevarnejši nogometaš je bil vse bolj zaželeni in cenjeni Neymar, vendar je Peñarolov vratar Sebastian Sosa ukrotil vse njegove poskuse. Peñarol na drugi strani bi z zmago v finalu šestič postal prvak Južne Amerike. Toda na prvi tekmi mu niti glasna spodbuda 60 tisoč navijačev, med katerimi je bil tudi zvezdnik madridskega Atletica in urugvajski reprezentant Diego Forlan, ni pomagala do želenega zadetka. Po tekmi je zavrelo domačim navijačem (poglejte v galeriji), saj so sodniki štiri minute pred zadnjim žvižgom razveljavili zadetek Diega Alonsa. Kot se je izkazalo na počasnem posnetku, je bila odločitev o prepovedanem položaju pravilna. Povratna tekma finala Cope libertadores bo naslednji teden v São Paulu.

Pred in med tekmo so domači navijači na stadionu Centenario, ki je leta 1930 gostil prvi finale svetovnega nogometnega prvenstva, pripravili neverjetno kuliso: petje, navijanje, pirotehnika. Bilo je kot v najboljših časih Peñarola. Gre za moštvo, ki je leta 1960 osvojilo sploh prvo Copo libertadores in je kasneje uspeh ponovilo še štirikrat, a od zadnjega uspeha mineva že 24 let. "Iskali smo dober rezultat, no, saj je remi kar dober," je dejal predsednik Peñarola Diego Aguirre, ki je leta 1987 zadel za za zdaj zadnji pokal tega urugvajskega moštva. "Dominirali smo vso tekmo, imeli več priložnosti. V Braziliji bo Santos še boljši, a mi moramo vseeno zmagati," je dodal Aguirre.

Copa libertadores, finale, prva tekma:

Peñarol : Santos 0:0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.