Šport > Nogomet
18 ogledov

Neymar bi Zlato žogo s Santosom

15. in 22. junija brazilski Santos igra finale Cope Libertadores z urugvajskim P Žurnal24 main
"Neymar je kot Messi. Kmalu bo najboljši na svetu," o brazilskem 19-letnem talentu Neymarju pove njegov agent. Brazilca želi Chelsea, sam pa sanja, da bi dobil Zlato žogo že letos s svojim Santosom.

Neymar da Silva Santos Júnior, 19-letnik iz Santosa, je eden najbolj zaželenih na poletni nogometni tržnici. Brazilski talent je za člansko vrsto ekipe iz Sao Paula v dveh sezonah zabil 27 golov. Evropske klube je nase opozoril ob debiju za brazilsko reprezentanco, ko je proti ZDA zadel že v 28. minuti. Kasneje pa je na prijateljski tekmi v Londonu Škotski zabil dva gola. Zatorej je že kakšnega pol leta na radarju Chelseaja, a zdaj njegov agent Wagner Ribeiro v London sporoča, da niso edini, ki ga želijo, in da odškodnina nikakor ne bo manjša od 46 milijonov evrov. "Lani je Chelsea Santosu ponudil 37 milijonov evrov, pa so to zavrnili. Zdaj cene zanj ne bodo spustili pod 46 milijonov." Branila se ga ne bi niti španska rivala Real Madrid in Barcelona.

Je res toliko vreden? Ribeiro bi bržkone rekel, da še več. "Neymar je kot Messi. Kmalu bo najboljši na svetu, saj je igralec, ki mu ni enakega. Ima samo 19 let, pa ga lovijo že vsi največji klubi." Pohvalil pa ga je tudi novopečeni upokojenec Ronaldo Luís Nazário de Lima, potem ko sta ta teden nekaj minut skupaj igrala na Ronaldovi poslovilni tekmi. "Če bi vedel, da bi lahko v napadu igral skupaj z Robinhom in Neymarjem, ne bi še končal kariere." A kljub vsem tem hvalam mladi Neymar ostaja trdno na realnih tleh, saj ve, da kariero komaj dobro začenja. "Velika odgovornost bo nadomestiti Ronalda, genija, fenomena, superzvezdnika. Upam, da bom dosegel vsaj delček tega, kar je dosegel on."

Pa si Neymar sploh želi v Evropo? Odgovor je – ne! Prepričan je, da lahko Zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu osvoji kot član Santosa. "Nič ni nemogoče. Pele je postal igralec stoletja pri Santosu. Če bomo zmagovalni, osvajali pokale, lahko uspe tudi meni. Čas bo pokazal, če lahko dobim Zlato žogo. Sanjam, da jo bom." Prvo priložnost za odmevno lovoriko ima že zdaj. Naslednji teden igrajo prvo tekmo finala Cope Libertadores. Če ga osvojijo, bodo konec leta igrali na svetovnem klubskem prvenstvu. V južnoameriški verziji Lige prvakov je Neymar letos dal pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.